FNV focust op financiële kant van de liefde

09/02/2009 14:25

FNV Vakcentrale

Je hoopt dat je er lang van kunt genieten. Meer dan dat hebben je pensioen en de liefde niet met elkaar gemeen. Maar rond Valentijnsdag gaat de FNV ze toch met elkaar verbinden. Want nog steeds zijn veel mensen - vooral vrouwen - financieel afhankelijk van hun grote liefde. En dat kan grote financiële gevolgen hebben als de liefde over gaat. FNV-bestuurders Agnes Jongerius, Edith Snoey, Anne-Marie Snels en meer vrouwelijke vakbondsbestuurders bezoeken donderdag 12 februari diverse bedrijven door het hele land om uitleg te geven en Valentijnsharten uit te delen.

Ruim 35% van de vrouwen is tijdens de relatie financieel afhankelijk van de partner. Terwijl hun partners vaak een volledige baan hebben, werken de meeste vrouwen in deeltijd. Het resultaat: vooral vrouwen zitten na een scheiding of het overlijden van hun partner met een karig inkomen.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius geeft 's ochtends om 08.30 uur in Den Haag de aftrap met een Valentijnsontbijt met medewerkers van Nationale Nederlanden.

Den Haag, 8.30-9.30, gebouw Haagse Poort, Beatrixlaan 35, 2595 AK. Valentijnsontbijt met Agnes Jongerius en medewerkers Nationale Nederlanden.

Hilversum, 8.30-9.30, Mediapark, Sumatralaan 45, 1217.

Flyeren en praten medewerkers met Angela Bottenberg, bestuurder FNV Kiem.

Leidschendam, 11.00-13.00, Theehuis Vluchtelingenwerk, Valkhof 67.

Lunch bij Vluchtelingenwerk met Jenneke van Pijpen, bestuurder ABVAKABO FNV.

Den Haag, 14.00-15.30, bedrijfsrestaurant Oxfam Novib, Mauritskade 9.

Lunchbijeenkomst met Voorzitter Edith Snoey van ABVAKABO FNV.

In Bolsward, Zwolle, Groningen, Assen, Utrecht en de regio Rotterdam bezoeken bestuurders van FNV Bouw, waaronder Anne-Marie Snels, meerdere woningcorporaties en bouwbedrijven.





http://www.fnv.nl




FNV