Federale regering Belgie


De drie pensioeninstellingen beantwoorden samen al uw vragen!

Op donderdag 12 februari 2009 organiseren de drie pensioeninstellingen (PDOS, RSVZ en RVP) voor het eerst in ons land een gezamenlijke zitdag. Deze nieuwe dienstverlening wordt in Oostende gelanceerd in het bijzijn van de Minister Marie Arena en zal om de twee weken herhaald worden. Deze zitdag maakt deel uit van een breder project dat de informatieverstrekking over de pensioenen moet harmoniseren en verbeteren.

Om op de toenemende trend van de gemengde loopbanen in te spelen, hebben de drie pensioeninstellingen besloten om de handen in elkaar te slaan. De samenwerking mikt erop om het aantal gemeenschappelijke zitdagen te verhogen, de aanwezigheid van de drie instellingen op het terrein uit te breiden en de kennis van de informatiemedewerkers zo breed mogelijk te maken. Deze specialisten zullen niet enkel kunnen antwoorden op vragen over het eigen systeem, maar zullen ook op de hoogte zijn van speciale regels die uit gemengde loopbanen voortvloeien, zoals cumulatieregels.

De officiële aftrap van de eerste gemeenschappelijke zitdag, op 12 februari in Oostende, zal worden gegeven door de Minister van Pensioenen Marie Arena, in het bijzijn van de burgemeester van Oostende en verantwoordelijken van de drie pensioeninstellingen. Deze gemeenschappelijke zitdag, die in samenwerking met het OCMW van Oostende georganiseerd wordt, vindt plaats elke 2^e en 4^e donderdag van de maand van 10 tot 12 uur in de lokalen van huize "Willy Kooy" in Oostende.

Een volledig overzicht met de locaties, openingsuren en frequentie van alle gemeenschappelijke zitdagen zal in de vroege lente bekend gemaakt worden.

Praktische info :

Huize Willy Kooy

Hospitaalstraat 35

8400 Oostende

Toegangsplan

Meer info...

Voor werknemers: Rijksdienst voor Pensioenen

Gratis groene lijn: 0800 50 246 (tijdens de week van 8u30 tot 12u en van 13u tot 17u)

Website: www.rvp.fgov.be

Mail: info@rvp.fgov.be

Voor zelfstandigen: Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen

Telefoon: 02 546 42 11

Website: www.rsvz-inasti.fgov.be

Mail: info@rsvz-inasti.fgov.be

Voor ambtenaren: Pensioendienst voor de overheidssector

Telefoon: 02 558 60 00

Website: www.pdos.fgov.be

Mail: info@pdos.fgov.be