Deltion College



ABC in Overijssel, conferentie over laaggeletterdheid

Op 12 februari vindt in het Provinciehuis te Zwolle een conferentie plaats over laaggeletterdheid. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Stichting ABC in nauwe samenwerking met de ROCâs van Overijssel (het Deltion College, Landstede, Roc van Twente en Aventus) en de Overijsselse Bibliotheek Dienst (OBD).

Laaggeletterdheid wil zeggen dat mensen moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Dit geldt voor anderhalf miljoen Nederlanders. Tijdens deze conferentie over laaggeletterdheid staat de kernvraag centraal: hoe pakken Provincie, Gemeenten, ROCâs en bibliotheken laaggeletterdheid aan, nu en in de nabije toekomst? Deze vraag vloeit voort uit het Landelijk Aanvalsplan Laaggeletterdheid 2006-2010 van het Ministerie van OC&W dat de levensloop van de lerende en werkende mens volgt en onder andere de totstandkoming van gemeentelijke aanvalsplannen voor laaggeletterdheid tot doel stelt. De conferentie biedt de deelnemers onder meer inzicht in reeds behaalde successen op dit gebied in de gemeenten Kampen, Deventer en Oldenzaal.

Voor deze conferentie zijn naast gemeentebestuurders en beleidsmedewerkers Educatie en Sociale Zaken van alle Overijsselse gemeenten ook de directies van ROCâs, docenten NT1, directies en bibliothecarissen van de bibliotheken en de Ambassadeurs Laaggeletterdheid uitgenodigd. Al deze partijen spelen een belangrijke rol in de aanpak van het probleem laaggeletterdheid. De Overijsselse Gedeputeerde mw.drs. C. Abbenhues opent de bijeenkomst.

Â