KNHS


Rondje educatie Leer je paard kennen
2 februari 2009

ERMELO (KNHS) Op donderdagavond 12 februari verzorgt gedragstherapeut Debbie Rijnders een rondje educatie Leer je paard kennen op het KNHS-centrum in Ermelo.

Angst, verzet, singeldrang, agressie naar mensen of andere paarden zijn enkele voorbeelden van probleemgedrag bij paarden. Gedrag dat misschien in een ver verleden al ontstaan is bij het paard of de pony.

Stress is een regelmatig voorkomend probleem bij paarden. Niet alle stressituaties zijn te vermijden. Een vreemde pony of paard in de les, een nieuwe spiegel in de rijbaan, maar ook een nerveuze of onzekere ruiter. Een beetje spanning is belangrijk om goed te kunnen presteren, maar wordt de spanning te groot, dan staat dit het presteren in de weg.

Rijnders benoemt tijdens het rondje educatie veel problemen en gaat in op het ontstaan van de problemen en de redenen waarom sommige problemen zullen blijven bestaan.
Paarden moeten paard kunnen zijn en tijdens deze avond krijg je verschillende tips en adviezen hoe je je paard zoveel mogelijk zich zelf kan laten zijn en gedragsproblemen kunt voorkomen.

Het rondje educatie wordt gehouden in de foyer van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 12,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan