EBN Campus en Baronije bundelen krachten


IJSSELSTEIN, 20090212 -- EBN Campus en Baronije intensiveren de samenwerking. Door de kennis en expertise van beide organisaties te bundelen kan er een breder trainingsaanbod worden aangeboden en wordt de "campus gedachte" verder vorm gegeven.

EBN Campus is een instituut dat, zoals de naam al suggereert, organisaties en individuen bijeenbrengt om gezamenlijk kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en over te dragen door middel van training.

EBN Campus is weliswaar een nieuw en onafhankelijk opleiding- en trainingsinstituut voor bedrijfskundige opleidingen maar kan bogen op de kennis en ervaring van de oprichters en samenwerkingspartners die elk jarenlange ervaring met normen als INK, ISO 9001, ISO 14000, VCA en de daarbij behorende managementsystemen maar ook met auditing, procesoptimalisatie, bedrijfsvoering en veiligheidsmanagement inbrengen.

Het aanbod van EBN Campus wordt versterkt met het trainingsaanbod van Baronije Training & Advies. Dit bedrijfskundige trainings- en adviesbureau is gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen en het managen van leveringsketens. EBN heeft dan ook onder andere de trainingen Crisiscommunicatie, Leveranciersbeoordeling en Integratie MVO in ISO 9001 in het programma opgenomen.

Aalderik Kap van EBN Campus zegt hierover "In Baronije hebben wij een partner gevonden die onze visie en trainingsmethodieken onderschrijft en ook een bijdrage kan leveren in de verdere ontwikkeling van onze Campus. We zullen dan ook gezamenlijk nieuwe concepten en bijbehorende cursussen ontwikkelen."

EBN Campus en Baronije Training & Advies hebben inmiddels al met elkaar samengewerkt in een pilot van de gefaseerde cursus Lead Auditor ISO 9001. Deze cursus is bewust afwijkend van gangbare patronen opgezet, namelijk 5 cursusdagen met opdrachten verspreid over 4 weken. De samenwerking is zo goed bevallen dat beide organisaties hebben besloten verder samen te werken. Daarvoor brengt Baronije haar cursusaanbod onder in het programma van EBN Campus. Ook levert Baronije docenten voor trainingen die door EBN Campus zijn ontwikkeld.

Baronije Training & Advies heeft tijdens de pilot bewezen in belangrijke mate te kunnen bijdragen aan het overdragen van kennis en het laten verwerven van vaardigheden. De gezamenlijke visie is dat er geen standaardprogramma op routine wordt afgedraaid maar dat daadwerkelijk wordt gewerkt aan competentie ontwikkeling. Daarvoor zijn ook gezamenlijk toetsen en oefeningen ontwikkeld.

"Veel bedrijven die hun werknemers naar een cursus sturen vragen zich later af "wat heeft een cursist daar nu geleerd?". Die vraag moet gesteld worden en het antwoord moet ook duidelijk zijn. De invloed van de cursus moet merkbaar zijn en daarvoor wordt ook een platform geboden waarop praktische vragen van de cursist altijd, dus vooraf, tijdens en na de training, aan de docent kunnen worden voorgelegd. De docent is niet alleen instructeur maar ook mentor en coach. Dat is de gemeenschappelijke visie van EBN Campus en Baronije." aldus Tiemen van der Worp van Baronije.