Politie Haaglanden

extra persbericht 11 februari

Haaglanden, 11-02-2009

Verdachte winkeldiefstal overleden na onwelwording Delft De politie hield dinsdag 11 februari om 14.30 uur een 39-jarige Delftenaar aan op verdenking van winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel betrapte de man op het moment dat hij een supermarkt aan de Brabantse Turfmarkt wilde verlaten. Zij belden de politie en droegen de man over aan de politie. Agenten brachten de man over naar het bureau. Daar werd de man gehoord. Na afloop van dit verhoor werd de man onwel. De politie belde hierop de GGD. Een ambulance vervoerde de man naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later na aankomst in het ziekenhuis kwam te overlijden. Naar de oorzaak van het overlijden wordt onderzoek gedaan.

Videotheek overvallen, getuigen gezocht
Den Haag Een nog onbekende man overviel dinsdag 10 februari om 21.15 uur een videotheek aan de Torenstraat. Een medewerkster van de videotheek werd omstreeks 21.15 uur verrast door een gemaskerde man met een wapen. Onder bedreiging van het wapen gaf de medewerkster een geldbedrag uit de kassa af aan de dader. De dader kwam de videotheek binnen via de achterdeur (aan de Pastoorswarande) en verliet het pand via dezelfde weg weer. De man was gekleed in een zwarte joggingbroek met daarop een zwarte sweater met capuchon en zwarte handschoenen. Op zijn hoofd droeg hij een wit ijshockeymasker. De man sprak met een Zuid-Europees / Noord-Afrikaans accent. Heeft u iets gezien van deze overval of heeft u informatie die kan leiden tot het vinden van de dader? Neem u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Nieuwe informatie ernstige mishandeling
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt nog steeds getuigen van een ernstige mishandeling van een 26-jarige Zoetermeerder. Deze zoektocht naar getuigen richt zich met name op een man en een vrouw die mogelijk meer informatie kunnen verschaffen over de daders. Het slachtoffer liep zaterdagochtend 7 februari om 05.00 uur vanaf een uitgaangsgelegenheid aan de Amerikaweg richting huis. Het slachtoffer sprak ter hoogte van het Stadshart de inzittenden van een groene Volkswagen Golf aan en vroeg hen om een lift. De jongen kreeg een lift. Ter hoogte van het Kristal gooiden de twee inzittenden de man uit de auto, sloegen en schopten de twee mannen de 26-jarige en beroofden hem van zijn portemonnee. Hierna reden de mannen weg in onbekende richting. De politie hoopt op getuigen die informatie hebben. Wellicht hebben mensen het slachtoffer in de auto zien instappen. Het is aannemelijk dat de groene Volkswagen vanaf Locomotion via de Meerzichtlaan naar het Kristal is gereden. Het slachtoffer omschreef zijn belagers als Gothicpersonen. De Zoetermeerder moest naar het ziekenhuis en heeft een gebroken oogkas en ander aangezichtsletsel.

Uit de verklaringen van het slachtoffer is inmiddels gebleken dat in de bewuste Volkswagen Golf geen twee maar vier personen zaten op het moment dat hij instapte. Twee van de inzittenden, een man en een vrouw, zijn in de omgeving van de Groen-Blauwlaan uit de auto gestapt. Hierna reed de auto door en werd uiteindelijk de Zoetermeerder mishandeld.

Bent of kent u de man en vrouw die in de omgeving van de Groen-Blauwlaan zijn uitgestapt? Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.