Gemeente Enschede

Stadsdeelsgewijs werken een succes

Wethouder Wallinga is trots op de inzet van burgers en de stadsdelen. Maar liefst 85% van de inwoners van Enschede voelt zich medeverantwoordelijk voor hun buurt. Dankzij hun betrokkenheid, de inzet van de wijkraden en stadsdeelpartners is het stadsdeels-gewijs werken een succes.

Veel gemeenten worstelen met de vraag hoe burger en bestuur het beste met elkaar om kunnen gaan. In Enschede zijn we al bezig met de oplossingen. Stadsdeelsgewijs werken (SGW), 'het wonder van Enschede' zoals professor Pieter Tops het noemt, is effectief en draagt bij aan samenhang, activering en participatie, maatwerk en slagkracht. De rekenkamer bevestigt dit nu in haar rapport.
De wethouder constateert dat de toegevoegde waarde van SGW in Enschede daarmee is aangetoond en de inzet van middelen gerechtvaardigd. Er blijkt veel waardering bij wijkraden, stadsdeelpartners en raadsleden voor deze manier van werken. De aanbevelingen van de rekenkamer om de werkwijze in de huidige vorm voort te zetten stroken met het beleid. De wethouder wil blijvend investeren in de betrokkenheid van bewoners, een klein en slagvaardig stadsdeelmanagement continueren en het proces nauwgezet blijven volgen.

Geplaatst: 11 februari 2009.

11 februari 2009