Gemeente Bussum

Definitieve ontwerp Heidezicht herbevestigd

Op 17 december 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders aan de raadscommissie Ruimte advies gevraagd over het definitieve ontwerp van Heidezicht. Op 3 februari 2009 heeft het college vervolgens besloten bij het ontwerp te blijven dat op 9 december 2008 door dit zelfde college is vastgesteld.

Het ontwerp heeft in zijn algemeenheid instemming gekregen vanuit de commissie Ruimte. De commissie heeft daarnaast een aantal vragen gesteld over de locatie. Naar aanleiding van deze vragen van de raadscommissie Ruimte zijn de mogelijkheden voor een gedeeltelijke verschuiving van Heidezicht in westelijke richting nader onderzocht. Het college heeft de voor- en nadelen van de verschillende alternatieven zorgvuldig afgewogen en is tot de conclusie gekomen dat het oorspronkelijke plan het beste tegemoet komt aan de verschillende belangen en wensen voor dit gebied.

Wijziging bestemmingsplan

Het college heeft ook ingestemd met het in gang zetten van de procedure voor een wijziging van het Bestemmingsplan De Engh volgens wijzigingsbevoegdheid IV van dit bestemmingsplan. Hierover leest u elders in deze krant meer: er wordt uitleg gegeven over het voorgenomen besluit van het college en de vervolgprocedure. Op basis van het nieuwe vastgestelde wijzigingsplan kan er een vergunning verleend worden voor het horecagebouw, het hekwerk en enkele speeltoestellen.

Aanplant grote bomen

Het aanplanten van een ruime hoeveelheid bomen staat gepland voor de maand februari/begin maart. Deze bomen zijn afkomstig uit een ander bouwproject. Het gaat om de grove den (Pinus sylvestris) en de zomereik (Quercus robur). De bomen hebben al een aanzienlijke hoogte bereikt: ze zijn 6 tot 10 m hoog.

Nieuw hek rondom hertenkamp

Stichting Gooise Ark heeft naar aanleiding van het project Heidezicht besloten om het hekwerk rond de hertenkamp alvast te vervangen. Mede op advies van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit is voor het hekwerk van de hertenkamp hetzelfde hekwerk gekozen als voor Heidezicht. Het hekwerk rondom de hertenkamp moet voor 1 april 2009 geplaatst worden omdat vlak daarna jonge hertjes geboren worden. Na verlening van de bouwvergunning kan eind februari/begin maart de uitvoering plaatsvinden.