Gemeente Dronten


13-01-2009

Een gelukkig 2015!

Woensdag 11 februari 2009 is er in het gemeentehuis weer een bijeenkomst van 'Dronten in debat'. Deze keer staan de VN Millenniumdoelen en wat de gemeente Dronten en haar inwoners hier mee kunnen doen centraal.

Burgemeester Aat de Jonge nodigt alle inwoners van de gemeente uit om deel te nemen aan deze discussieavond. De gemeente Dronten is sinds kort Millennium Gemeente. Dit betekent dat zij zich gaat inzetten om samen met de VN en andere gemeenten en landen 8 Millenniumdoelen te halen. Nederland en 188 andere landen beloofden in 2000 om acht Millenniumdoelen voor 2015 te halen.

De activiteiten van de gemeente richten zich op bijvoorbeeld duurzaam inkopen, de plaatselijke wereldwinkel ondersteunen, bewust beleggen en/of een goed klimaatbeleid voeren. En de rol van de burgers? Op alle onderdelen van de Millenniumdoelen kunnen burgers hun aandeel hebben. We willen jullie hier dan ook graag bij betrekken en horen deze avond graag jullie mening en ideeën.

De bijeenkomst is op woensdag 11 februari om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Sprekers zijn mevrouw Stella Ronner-Grubacic (ambassadeur voor de Millenniumdoelen van minister Koenders van ontwikkelingssamenwerking) en de heer Kerkhoven (van COS Flevoland, centrum voor Internationale Samenwerking). Op onze website vindt u meer informatie over de avond en de aanmelding.