Provincie Limburg

Persberichten

NK's Wielrennen 2009-2014 naar Limburg en Dinkelland Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg, KNWU, Stichting NK Wielrennen en Stchting Wieler-Promotion Landgraaf.

NK Wielrennen 2009 in Heerlen-Landgraaf

Dinsdag 10 februari 2009 ondertekenden Marcel Wintels voorzitter van de KNWU, gedeputeerde Odile Wolfs van de Provincie Limburg, Frans Willeme van de Stichting NK Wielrennen en Rene Borgerink van de Stichting Wielerevenementen Dinkelland de intentieverklaring voor het Meerjarenplan NK Wielrennen op de weg 2009-2014.

Voor de komende 6 jaar zijn de volgende NKs gepland: 2009 - Heerlen/ Landgraaf,
2010 - Beek/ Meerssen/ Stein,
2011 - Dinkelland,
2012 - Margraten/ Eijsden/ Maastricht,
2013 - Beek/ Meerssen/ Stein,
2014 - Dinkelland.

Voorzitter van de KNWU Marcel Wintels: Met de professionaliseringsslag binnen de KNWU steken we ook de organisatie van het NK in een nieuwe jas. De intentie is te werken in twee cycli van drie jaar waarin het NK twee keer in Limburg en een keer in Dinkelland georganiseerd wordt. We hebben in Limburg en Dinkelland te maken met sterke organisaties die in Limburg zijn verankerd in het Limburgs Wielerplan. Dat zorgt voor continuïteit. Daarbij komt dat Limburg en Dinkelland wielerregios in hart en nieren zijn met een wielerenthousiaste bevolking..

Gedeputeerde Sport Odile Wolfs van de Provincie Limburg: Limburg staat met onder andere de Amstel Gold Race, 4x WK wielrennen en de Cauberg bekend als de wielerprovincie in Nederland. Niet voor niets is de wielersport een belangrijke speerpuntsport in het provinciale sportbeleid. Het wielerplan is daar een belangrijk resultaat van. Ik ben er dan ook trots op dat we met deze intentieverklaring de samenwerking van de afgelopen twee jaar met de KNWU, de Stichting Wielerevenementen Dinkelland en de Limburgse wielergemeenten hebben weten te concretiseren tot dit meerjarenplan.
In 2009 vindt het NK wielrennen plaats in Landgraaf-Heerlen. Bert Janssen van de Stichting Wieler-Promotion Landgraaf: Het NK zal dit jaar starten op het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen. De finish vindt plaats op Megaland in Landgraaf.

10-2-2009 15:27