Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Inloopbijeenkomst over uitbreiding gemeentehuis op 9 februari in Borculo

Afbeelding bij afbeelding

Uitbreiding van gemeentehuis in Borculo vanaf centrum

Het voorlopig ontwerp van het bouwplan voor de uitbreiding van het gemeentehuis in Borculo is klaar. In het bouwplan is te zien hoe de aanbouw in Borculo er uit komt te zien. Op 9 februari houdt de gemeente een inloopbijeenkomst van 17.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Marktstraat 1 in Borculo. Tijdens deze bijeenkomst kunt u op het plan reageren.

Bestemmingsplan ter inzage

In het ontwerpbestemmingsplan - dat van 4 februari tot en met 17 maart ter inzage ligt - is globaal aangegeven waar de twee nieuwe aanbouwen achter het huidige gemeentehuis in Borculo komen. In oktober vorig jaar heeft het voorontwerp van het bestemmingsplan al ter inzage gelegen. Na inspraak zal dit plan naar de raad gaan om vastgesteld te worden. Dan zal het nogmaals ter inzage liggen.

De portefeuillehouder wethouder Scharenborg heeft omwonenden van het gemeentehuis in Borculo tijdens een informatieavond op 26 januari al bijgepraat over de plannen.

Centrale huisvesting

Het plan is een verdere uitwerking van de keuze van de raad voor centrale huisvesting van de ambtelijke organisatie van de gemeente. Het is een sobere, definitieve uitbreiding met kantoorruimte van het huidige gemeentehuis. Met deze sobere aanpak bespaart de gemeente naar verwachting ongeveer 8 miljoen euro uit.

Voorjaar 2011

Als alles volgens plan verloopt dan kan de gemeente in het voorjaar van 2011 de aanbouw in Borculo in gebruik kunnen nemen. Dit betekent dan ook dat de huidige, tijdelijke voorziening bij het gemeentehuis in Borculo kan worden weggehaald. Ook de locaties in Eibergen aan de Grotestraat (gemeentehuis) en de Brink zullen dan niet langer nodig zijn.

Impressie-Parkkant.jpg

Twee nieuwe aanbouwen achter het huidige gemeentehuis in Borculo vanaf de parkzijde.

Uitbreiding

Het huidige gemeentehuis in Borculo wordt met circa 6200 vierkante meter kantoorruimte uitgebreid, waardoor er in totaal een pand ontstaat van circa 8300 vierkante meter. Het bestaande gemeentehuis wordt straks gebruikt voor de publieke functies, als de Gemeentewinkel en raadzaal. Verder worden ook de vergaderruimtes in het bestaande gebouw ondergebracht. Het nieuwbouwgedeelte is, met uitzondering van het bestuursgedeelte, voornamelijk kantoorruimte. In totaal komen er 250 werkplekken voor ongeveer 320 medewerkers.

Impressie-Needseweg.jpg

Uitbreiding vanaf de Needseweg

Duurzaam

Het onderbrengen van het kantoorpersoneel onder één dak is op zich al energiebesparend. Daarnaast wordt op diverse punten eveneens aandacht aan duurzaamheid besteed. Zo komt er een energiebewuste opzet van de verlichtingsinstallatie en de luchtbehandeling. Bekeken wordt of een duurzame installatie voor verwarming en koeling mogelijk is. Dit laatste scheelt aanzienlijk in de CO2-uitstoot, die investering verdient zich uiteindelijk weer terug doordat brandstof wordt uitgespaard.

Reageren

Het voorontwerpbouwplan ligt ter inzage in de Gemeentewinkel en de Servicepunten. De stukken zijn daar voor iedereen in te zien van 3 februari tot en met 17 februari 2009. Uw mening kunt u geven door een reactieformulier in te vullen tijdens een inloopbijeenkomst op 9 februari van 17.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis, Marktstraat
1 in Borculo. Ook schriftelijk kunt u reageren door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo.

Klik hier voor het voorontwerp

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Technisch Ontwerp en Realisatie, telefoonnummer 0545-250 311. Deze publicatie en het voorontwerp zijn ook te bekijken via de gemeentelijke website.

Over de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan leest u meer verderop in dit BerkelBericht bij de officiële publicaties.

Trefwoorden Gemeentehuis
Mutatiedatum 09/02/2009