Gemeente Eemnes

Persberichten

Nieuw kantoor BEL Combinatie opgeleverd

Er wordt stevig doorgewerkt om de bestrating en beplanting rond het pand in het voorjaar af te hebben. Op maandag 16 februari nemen zowel de BEL Combinatie, als het gemeentehuis en de politiepost van Eemnes hun intrek in het pand.

Vanaf donderdag 12 februari tot maandag 16 februari worden alle spullen verhuisd van het kantoor in Blaricum, naar het nieuwe pand in Eemnes. Op die dagen zijn de BEL Combinatie en de gemeentehuizen gesloten. Uitzondering daarop vormt het loket Burgerzaken in het BEL-kantoor in Blaricum, dat op donderdag 12 februari van 8.00 tot 9.00 uur geopend is voor aangifte van geboorte en overlijden.

Alles onder één dak
Het nieuwe kantoor bestaat uit vier delen. De grote central hal met publieksbalies. Het kantoor van de BEL Combinatie in de drie poten van het gebouw. Een vergadercentrum met een grote raadszaal, commissiekamers en leeskamers voor gemeenteraadsleden. En de bestuursvleugel voor het gemeentebestuur van Eemnes, met de politiepost, WMO-loket en een trouwzaal. Onder het gebouw is een parkeergarage met 90 parkeerplaatsen en ruimte voor fietsen. Bezoekers kunnen hun auto kwijt op het parkeerterrein.
Zowel inwoners van Eemnes, als inwoners van Blaricum kunnen vanaf 16 februari voor alle gemeentelijke dienstverlening terecht in het BEL-kantoor. De gemeente Laren houdt een eigen loket Burgerzaken in het gemeentehuis aan de Eemnesserweg. Bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Blaricum in de oude Bernardusschool, wordt ook rekening gehouden met een loket Burgerzaken. Naar verwachting is dit begin 2010 klaar.

Over de BEL Combinatie
De BEL Combinatie is een uniek samenwerkingsverband van drie zelfstandige gemeenten, Blaricum, Eemnes en Laren (BEL), die samen één ambtelijke organisatie hebben opgericht. Het voordeel van een kleine gemeente - lokaal bestuur dicht bij de burger - wordt gecombineerd met het voordeel van een grote slagvaardige organisatie. De drie gemeenten houden hun eigen gemeenteraden en colleges van B&W, die voor de uitoefening van hun taak gebruik maken van een organisatie die de kwaliteit en capaciteit heeft van een middelgrote gemeente.