Gemeente Teylingen

Koudenhoorn

72 extra passantenplaatsen bij Koudenhoorn

09 februari 2009

Bij het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond komen 72 extra passantenplaatsen voor pleziervaartuigen. Op 27 januari stemde het college hierin toe. Het huidige aantal passantenplaatsen bij het eiland Koudenhoorn is 25. In het najaar staan de werkzaamheden voor de nieuwe plaatsen gepland, waardoor het totaal op 97 komt.

Visie op recreatie en toerisme

In de Visie op recreatie en toerisme, die door de gemeenteraad in 2007 is vastgesteld, kwam naar voren dat er een tekort aan passantenplaatsen op Koudenhoorn is. Een uitbreiding van de passantenplaatsen biedt een versterking van de recreatieve beleving, een verbetering van de watersportvoorziening en een economische impuls aan het gebied. Het project past in het huidige bestemmingsplan en in het Komplan dat in 2008 is gepresenteerd.

Kosten

Het totale plan kost EUR 570,361,-. Hiervoor wordt een investeringskrediet aan de gemeenteraad gevraagd. De provincie Zuid-Holland en de Europese Unie hebben een subsidie toegekend voor dit project van EUR 98.250,-. De gemeente is bezig met het ontwikkelen van een sluitend systeem voor het innen van havengeld.

Commissie en raad

Op 25 februari wordt dit plan gepresenteerd in de commissie Ruimte. Op 12 maart neemt de raad een besluit over dit project. Als de gemeenteraad positief beslist, is de verwachting dat in het najaar van 2009, na het watersportseizoen, gestart wordt met de werkzaamheden.

Zijde 't Joppe:

Zijde 't Joppe oude situatie Zijde 't Joppe

oude situatie nieuwe situatie

Zijde Warmonderleede:

Zijde Warmonderleede oude situatie Zijde Warmonderleede

oude situatie nieuwe situatie

Voorleeshulp