Ingezonden persbericht

PERSBERICHT science center NEMO
Amsterdam, 9 februari 2008

Bliep Bliep! naar NEMO

NEMO is na de opknapbeurt weer helemaal fris en klaar voor alle bezoekers! We pakken extra uit tijdens de voorjaarsvakantie van 14 februari tot 1 maart. Zoals de reizende tentoonstelling Bliep Bliep! maar ook theatervoorstellingen, workshops en demonstraties. Alle extra's zijn gratis voor bezoekers van NEMO.

Tentoonstelling
In Bliep Bliep! ontdek je waarom de eerste computers zoveel herrie maakten en dat door de ingebouwde luidspreker de computer zelfs muzikaal werd. De eerste spelletjes hadden eentonige bliepjes terwijl nu zelfs bands hun nummers voor veel geld verkopen om in computergames te gebruiken. Het is een echte doe-tentoonstelling, zo kun je je eigen muziek componeren, een stemopname vervormen en games spelen die retro zijn tot WII Music!

Bliep Bliep!

Voorstellingen

Er is een theatervoorstelling Goochelen met Getallen. Hoe wist men vroeger hoeveel geiten er in de wei liepen? Of hoeveel dagen de winter nog duurde? In deze theatervoorstelling leer je hoe codes en getallen zijn ontstaan. Tellen wij op dezelfde manier als de schaapherder heel lang geleden? Terwijl de andere theatervoorstelling de Balans-show vol zit met wiebelige weetjes over evenwicht en balans. Een bezem die vanzelf blijft staan, een zwevende karaf en een paraplu die balanceert in een fles. Hoe zit het eigenlijk met het evenwicht en zwaartepunt in ons lichaam? Wat is eigenlijk je eigen zwaartepunt? Ontdek het zelf tijdens de Balans-show!

Goochelen met Getallen

Workshops

Er zijn ook workshop te volgen. Schrijf je in voor het Proef-Lab (maak je eigen energy drink!), het, Brein-lab (kraak je eigen hersens!) en het Haal-Maar-Uit-Elkaar-Lab (ontdek hoe een video werkt).

Over science center NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactie op het gebied van wetenschap en technologie. Openingstijden voorjaarsvakantie (14 februari t/m 1 maart): maandag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Voor meer informatie: www.e-NEMO.nl.



Ingezonden persbericht