Dienstenbond CNV

Nieuws

9 februari 2009

Nee tegen eindbod FloraHolland!

Een grote meerderheid van de leden van CNV Dienstenbond heeft het cao-eindbod van FloraHolland afgewezen. Daarop heeft de directie laten weten weer met vakbonden in gesprek te willen gaan. Samen met kaderleden heeft CNV Dienstenbond een minimum aan eisen opgesteld om alsnog akkoord te gaan met een nieuwe cao.

Vrijdag 13 februari gaat CNV Dienstenbond het gesprek in met de directie met daarbij de volgende eisen:


- Automatische prijscompensatie per 1 januari 2009, dat betekent een loonstijging van 2,53 %

- Een structurele loonsverhoging van 1 % met ingang van 1 januari 2010
- Een looptijd van 15 maanden, dus van 1 januari 2009 t/m 31 maart 2010

Daarnaast moeten nog een aantal belangrijke pijnpunten uit het eindbod opgelost worden die eveneens noodzakelijk zijn voor een akkoord:

Harmonisatie: Zekerheid dat de harmonisatietoeslag voor elke medewerker behouden blijft, dus geen afbouw bij overstap naar andere functies. Verder moet de toeslag jaarlijks geïndexeerd worden zodat hij evenveel waard blijft. Tot slot moeten alle representatiekosten- en telefoonkostenvergoedingen in de toeslag worden opgenomen.

Reiskosten: Afspraken maken over de groepen die tot nog toe uitgesloten zijn en geen profijt hebben van een verhoging van de reiskostenvergoeding (0 - 10 km, leaserijders, carpoolers, etc.). Verder moet de snelste route de basis voor vergoeding zijn, of de kortste route inclusief compensatie voor tol- en veergelden.

Pensioen: Wij willen de verhoging van de werknemerspremie voor Aalsmeer uitsmeren in 3 stappen in plaats van 2. Wij willen een indexatiestaffel maken; dus afspraken over indexatie en inhaalindexatie. In financieel goede en gezonde tijden kan daardoor het pensioen extra geïndexeerd worden en kan niet indexeren in minder gezonde tijden gecompenseerd worden.

Nieuw loongebouw: De grens voor betaald overwerk moet lopen t/m C2 in plaats van C1. En er moeten harde afspraken zijn voor verloren perspectief als medewerkers na functiewaardering in een lagere schaal terecht komen of van functie wisselen.

Vrijdag 13 februari praten wij verder met de directie. Hebben we dan geen akkoord, dan gaan we over tot andere maatregelen om een goede cao af te dwingen. U hoort van ons!

Steun harder nodig dan ooit!
Het is juist nu belangrijk om een vuist te maken tegen FloraHolland. Samen staan wij sterk in onze eis voor een goede cao. Steun voor CNV Dienstenbond is daarbij van groot belang. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij uw bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.