Gemeente Elburg

bekijkt enqutes toekomstvisie

Gemeenteraad bekijkt enquêtes toekomstvisie

De gemeente Elburg heeft de bevolking gevraagd zich uit te spreken over wensen en verwachtingen met betrekking tot de ontwikkeling tot het jaar 2020. Dat veel mensen hier een mening over hebben, blijkt wel uit de hoge respons die inmiddels bestaat uit ruim meer dan duizend ingevulde enquêtes. Daarnaast komen ook wat brieven met suggesties binnen op het gemeentekantoor.

Toekomstvisie 1

Een praktisch voltallige gemeenteraad nam stuk voor stuk de reacties door. Zij waren positief gestemd over de betrokkenheid van de samenleving. Bepaalde trends die voorkomen en waar vaak hetzelfde over gedacht wordt zijn zaken als voorzieningen voor jongeren, ontwikkeling van de detailhandel en het aangezicht van het landschap. De meningen lopen uiteen als het gaat over het wel of niet aanleggen van rondwegen, de ontwikkeling van bedrijfsterreinen en de ontwikkeling van toerisme en recreatie en dan vooral in combinatie met de zondagsrust.

In een open atmosfeer namen de gemeenteraadsleden kennis van de reacties en haalden de voor hen meest in het oog springende uitspraken uit de stapels. Behalve aardig wat kritische noten, zijn er ook positieve reacties. Het feit dat de mensen nu allemaal individueel de gelegenheid krijgen om mee te praten wordt over het algemeen zeer gewaardeerd. De gemeenteraadsleden gaan zich, onder andere met de informatie die ze met het doornemen van alle enquêtes hebben opgedaan, verder voorbereiden op de ontmoetingen in de kernen in maart. In de tussentijd worden de uitkomsten van alle enquêtes tot een geheel verwerkt, waarna duidelijker in kaart zal zijn welke richting de bevolking mee wil geven aan het bestuur. De enquêtes kunnen nog worden ingezonden tot 13 februari 2009.
laatst gewijzigd: 09-02-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Gemeenteraad bekijkt enquêtes toekomstvisie |