Gemeente Hoorn

West-Friese gemeenten investeren in bedrijven en werknemers

In samenwerking met het ROC Horizon College investeren de negen West-Friese gemeenten in cursussen voor werknemers. Educatie is vooruitgang. Niet alleen medewerkers, maar ook de bedrijven waar zij werken profiteren ervan als zij zich verder ontwikkelen. Om bedrijven en hun medewerkers hiermee te helpen, stellen de gemeenten uit West-Friesland hiervoor subsidie beschikbaar uit het zogenaamde WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) budget.

Niveau
Zeker in moeilijke tijden heeft de arbeidsmarkt behoefte aan personeel van voldoende niveau. Door budget beschikbaar te stellen kunnen bedrijven op een laagdrempelige manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun medewerkers, en zo ook aan de ontwikkeling van de eigen organisatie. Om deze reden hebben de West-Friese gemeenten besloten een deel van het WEB-budget ter beschikking te stellen voor bedrijven en hun werknemers. De regeling dekt ongeveer tweederde van het totale cursusbedrag. Door te investeren in personeel met opleidingen sluiten wij prima aan bij het onlangs opgerichte mobiliteitscentrum West-Friesland. Beide initiatieven versterken elkaar, aldus wethouder Jan de Boer.

Opleidingen
De opleidingen worden verzorgd door ROC Horizon College en zijn gericht op een goede aansluiting op het beroeps- en voortgezet onderwijs. Belangrijk is de cursus Nederlands, waarmee werknemers hun taalvaardigheid kunnen verbeteren. Maar ook zijn er cursussen met een algemeen karakter, waaronder computervaardigheden, werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden. De cursussen worden afgestemd op de specifieke wensen van bedrijven.

Contactinformatie
Klik hier voor de meest voorkomende vragen over gesubsidieerde educatie in bedrijven.

Voor meer informatie kunnen bedrijven zich melden bij het Horizon College:
Mevr. E.C.M. van Kampen (Opleidingsmanager Educatie ROC Horizon College
Tel. : 0229-287322
E-mail : educatie@horizoncollege.nl Website : www.horizoncollege.nl/educatie Laatste wijziging van deze pagina: 9 februari 2009