Gemeente Veenendaal


Nomineer uw vrijwilliger van het jaar

De gemeente Veenendaal reikt dit jaar voor de eerste keer vrijwilligersprijs De Lampion uit.

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een inwoner of instantie die zich het afgelopen jaar belangeloos heeft ingezet voor de Veense samenleving. Kent u iemand die in aanmerking komt voor deze onderscheiding, meld hem of haar hiervoor aan.

De gemeente Veenendaal heeft het Vrijwilligers Netwerk Veenendaal gevraagd om een feest te organiseren voor alle vrijwilligers uit Veenendaal. Dit gebeurt voor het eerst tijdens Lampegietersweek op 16 september 2009. Ook wordt tijdens het feest vrijwilligersprijs De Lampion uitgereikt. De naam âlampionâ is gekozen vanwege de symboliek van het thema licht. Iemand is een licht voor anderen, maar wordt als blijk van waardering ook zelf in het licht gezet. De onderscheiding bestaat uit het kunstwerk âDe Lampionâ , een oorkonde en een financiële bijdrage voor het winnende project / activiteit.

Nomineren

U kunt tot en met 31 mei 2009 een vrijwilliger of instantie nomineren. Hiervoor vult u het inschrijfformulier in op
www.vrijwilligersveenendaal.nl Beschikt u niet over internet, dan kunt u een aanmeldingsformulier aanvragen bij het Vrijwilligers Netwerk Veenendaal via (0318) 581 491.

Â

Criteria

De uitreiking van De Lampion is aan een aantal criteria verbonden.


- Het thema voor 2009 is âcreativiteit en innovatieâ.


- Het vrijwilligerswerk moet binnen de gemeente Veenendaal plaatsvinden


- Het project, de activiteit of organisatie moet (vooral) door vrijwilligers worden uitgevoerd


- De inzet van vrijwilligers is noodzakelijk voor het slagen van het project / activiteit.

Â

Alle aanmeldingen worden door een deskundige jury beoordeeld en er worden drie organisaties en/of vrijwilligers genomineerd. Uiteindelijk wordt één winnaar gekozen.

Â

Â