Gemeente Stein


Centrum voor Jeugd en Gezin in Stein, Beek en Schinnen

Op 27 januari jl. is de startnotitie `Centrum voor Jeugd en Gezin' (CJG) vastgesteld door de colleges van de gemeente Stein, Beek en Schinnen. Een CJG is een laagdrempelig loket waar ouders, jongeren en professionele instanties met vragen over opvoeding terecht kunnen.

Doel gemeenten
De verantwoordelijke wethouders van de drie gemeenten, mevrouw Adriaans (Schinnen) en de heren Van Es (Beek) en Feij (Stein) zijn zeer content met deze start. `Door de bundeling van diverse vormen van ondersteuning en hulpverlening willen wij een kwaliteitsslag maken op het gebied van jeugdzorg', aldus de drie wethouders. Het streven van de wethouders is dat elke gemeente vóór het eind van dit jaar een Centrum voor Jeugd en Gezin heeft gerealiseerd. Door regionale samenwerking wordt efficiënter met middelen en tijd omgegaan.

Partners
In het realisatietraject wordt nauw samengewerkt met de ketenpartners als Bureau Jeugdzorg, Orbis-thuis, GGD, MEE en Partners in Welzijn. Verwacht wordt dat in de toekomst meer organisaties zullen aanhaken. Een CJG is voor iedereen bereikbaar en draagt vanuit ketenbenadering zorg voor een afgestemd aanbod van zorg.

Taak gemeente
Het opzetten van Centra voor Jeugd en Gezin is neergelegd bij de gemeenten die daar uiterlijk 31 december 2010 gehoor aan moeten geven. De gemeenten slaan nu met de genoemde ketenpartners de handen ineen om dit tot een succes te maken.