Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 09-02-2009

Man bewusteloos bij vechtpartij

MAARSSEN Een man raakte op zondagavond 8 februari buiten bewustzijn bij een vechtpartij.

Rond 23.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Kaatsbaan een ruit vernield was. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een bewusteloze man, een 44-jariger Duitser, op straat aan. Hij kwam weer bij, maar kon niet duidelijk maken wat er precies gebeurd was. Hij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Van meerdere getuigen hoorden agenten dat het slachtoffer in een horecagelegenheid aan de Kaatsbaan ruzie met een jongeman had gehad. De aanleiding tot die ruzie zou mogelijk een woordenwisseling over voetbal zijn geweest. Vanwege de ruzie werden de twee uit de zaak gezet. De ruzie zette zich echter op straat voort, waarbij de jongeman met nog drie andere jongeren de man schopten en sloegen en vervolgens door de ruit van een pand drukten. Daarna gingen de verdachten ervandoor.

De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen. Het onderzoek naar de verdachten wordt voortgezet.

Jongeren plegen vernielingen

WOERDEN Aan het begin van de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari werden door jongeren vernielingen aangericht.

Rond 00.10 uur kreeg de politie de melding dat een groepje van 6 tot 8 jongeren voor overlast zorgden en op de Hoge Rijndijk een container hadden omgegooid. Agenten gingen ter plaatse en zetten de papiercontainer rechtop. Daarna bleek dat de jongeren ruzie hadden gezocht met passanten en op de Lindenlaan iets om hadden gegooid, waarna allen wegrenden. De jongens hadden hardstenen platen omgegooid, waardoor die kapot vielen.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden twee verdachten, jongens van 17 jaar en afkomstig uit Zwammerdam en Woerden, aangehouden. De eigenaar van de platen deed aangifte van de vernieling, zijn schade bedroeg bijna twaalfhonderd euro. De politie zet het onderzoek naar de overige verdachten voort.