Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 09-02-2009

Autobrand

NIEUWEGEIN Een auto ging op zondagavond 8 februari in vlammen op.

Rond 23.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Herenstraat een auto in brand stond. De brand werd door brandweerlieden geblust, maar zij konden niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Gezien de aangetroffen sporen heeft de politie een sterk vermoeden van brandstichting.

Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die op zondagavond iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Herenstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Te jong

NIEUWEGEIN Een jongen bleek op zondagavond 8 februari niet alleen te jong om een auto te besturen, hij vergiste zich ook nog in zijn naam.

Rond 23.10 uur controleerden agenten een automobilist op de Plettenburgerbaan. De automobilist kon zich niet legitimeren, maar gaf wel een naam op. Hij zou 18 jaar oud zijn en in Nieuwegein wonen. Bij controle van de naam, bleek die niet te kloppen. Daarop werd de jongen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Uit de juiste gegevens bleek dat de Nieuwegeiner 15 jaar oud was en dus in het geheel geen auto mocht besturen. Hij had zonder toestemming de auto van zijn zus meegenomen. Zij wenste geen aangifte van joyriding te doen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs.