KNHS


KNHS Regiokampioenschappen Drenthe dressuur pony's 9 februari 2009
DK julia van schaijk Z2 D/E

Julia van Schaijk domineert in Drenthe

Emmen (KNHS)- Julia van Schaijk wist afgelopen zaterdag een duidelijke stempel te drukken op de Drentse kampioenschappen dressuur voor pony's. In het hippisch centrum Emmen werd de 14-jarige amazone uit Valthermond kampioen en reservekampioen in de Z2. Van Schaijk greep bovendien de titel in de L2.

Ook vorig jaar acteerde Julia van Schaijk (foto) al sterk tijdens de Regiokampioenschappen, zowel bij de pony's als bij de paarden. Ze trok de lijn nu probleemloos door, want in de Z2 kon eigenlijk niemand haar bedreigen. De winnende score met Den Ostrik's Dailan loog er niet om: 69.47%. 'Een proef waarbij je op het puntje van je stoel ging zitten', aldus jurylid Prinsen. Van Schaijk vormt met deze pony een goed geoliede combinatie, die ook aan het internationale werk heeft geproefd. De leerlinge van Annekee Oostra en Ina Beuving eindigde bovendien nog als tweede met Vitell W, met een score van 62.11%. Eerder op de dag won ze in de goed gevulde manege ook al de L2 cat. D/E, met haar pony Divano du Bois.

In de Z1 cat D/E viel het niveau tegen, iets wat tijdens de selectie in Beilen ook al zichtbaar was. De titel ging naar Yvette van Boven, die met Shadow als enige boven de 60 procent wist te scoren. De combinatie van de ponyclub Erica zag het optreden beloond met 60.44%. Bij de Z1/Z2 cat. C eiste Marit Leegte de titel op. Met Tweety eindigde ze op 61.03%. Teleurstellend was ook de M2 D/E, met geen combinaties boven de 60 procent. Rosan Stokker was hier de beste met Jali. De M1/M2 cat. C kwam op naam van Fleur Hofstra met Wesley met een mooi resultaat van 66.00%. Ze was daarmee de absolute uitschieter.

Steven Stegen