Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 09-02-2009

Auto in de brand

UTRECHT In de nacht van zondag 8 op maandag 9 februari ontstond er brand in een auto aan de Dommeringdreef. De politie sluit brandstichting niet uit.

Rond 00.45 uur kreeg de politie via een getuige een melding dat er brand was uitgebroken in de cabine van een bestelauto die geparkeerd stond aan de Dommeringdreef. Ter plaatse hebben agenten nog met brandblussers geprobeerd de brand te blussen. De brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust. De getuige had, voordat de brand ontstond, gezien dat een zijruit van de auto vernield was. Volgens de eigenaar waren het navigatiesysteem en zijn autopapieren uit de auto verdwenen. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Man aangehouden voor diefstal koper

UTRECHT Op de Vijgeboomstraat heeft de politie zondagavond een man aangehouden omdat hij op een bouwterrein koper had weggenomen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man binnen de hekken van het bouwterrein aan de Vijgeboomstraat. De man werd aangesproken en gevraagd wat hij op het afgesloten bouwterrein deed. In een plasticzak troffen de agenten een grote hoeveelheid koper aan. De 38-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau bleek dat de Utrechter te boek stond als veelpleger.

Man aangereden

DE MEERN Op de Meerndijk vond zondagmiddag een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaats. De voetganger raakte gewond.

Een 48-jarige automobilist uit Montfoort reed omstreeks 16.30 uur met zijn auto achter een stadsbus over de Meerndijk in de richting van Montfoort. Plotseling stak een man met zijn hond achter de stadsbus de weg over. De 48-jarige bestuurder zag geen kans meer de

40-jarige voetganger uit De Meern te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De voetganger raakte gewond aan het gezicht en werd naar het Ouderijnziekenhuis overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Rijden met ontzegging

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij auto reed terwijl hij een rijverbod had.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van een benzinestation aan de Einsteindreef een man in een auto rijden, waarvan zij wisten dat hij een rijontzegging had. De 34-jarige automobilist was namelijk eerder op de dag al gepakt voor het rijden onder invloed. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Venuslaan vond zondagmiddag een aanrijding tussen een autobus en een personenauto plaats. De bestuurster van de auto raakte gewond.

Rond 14.45 uur reed een 41-jarige vrouw uit Maarssen in haar auto over de Venuslaan in de richting van de Rubenslaan. Ter hoogte van de kruising met de Kranenburgerweg kwam de vrouw in botsing met een autobus die bestuurd werd door een 64-jarige man uit Vianen. Hierdoor kwam zij bekneld te zitten en moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.