Gemeente Eersel


Postelseweg afgesloten door rioolwerkzaamheden

Vanaf maandag 9 februari zal in verband met rioolwerkzaamheden de Postelseweg worden afgesloten tussen de Spijkertsedijk en de Rootseweg. Tussen huisnummer 80 en 90 zal over een lengte van ongeveer een halve kilometer het oude riool worden verwijderd en worden vervangen door een nieuwe buis. Ook het fietspad wordt over dezelfde lengte vernieuwd.

Ondanks dat het riool onder het bestaande fietspad ligt, zal de rijbaan tijdens de werkzaamheden toch in zijn geheel worden afgesloten. Reden hiervoor is de benodigde werkruimte van de aannemer, en ook het feit dat tijdens de werkzaamheden het fietspad niet bruikbaar is en (brom)fietsers daardoor gebruik zullen moeten maken van de rijbaan. Om de veiligheid te waarborgen is er geen doorgaand verkeer mogelijk, met uitzondering van aanwonenden/leveranciers. Om sluipverkeer en gevaarlijke situaties te voorkomen zal op de kruising met de Spijkertsedijk een fysieke barrière worden aangebracht. Het verkeer zal worden omgeleid via Spijkertsedijk - Boksheidsedijk - Voortseweg en Laaghuizerweg. Camping Ter Spegelt en het dierenpension zijn het beste via de zijde Rootseweg/Postelseweg bereikbaar.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Heijmans Wegenbouw uit Eindhoven en zullen naar verwachting tot eind april gaan duren.

Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.