Gemeente Almere

Presentatie plannen voor `sociaal duurzaam' Hout Noord

03-02-2009

Duivesteijn Sociaal Duurzaam Publieksbijeenkomst op 9 februari 2009

Ymere, Vestia en Stadgenoot hebben de door hen opgestelde visie op een `sociaal duurzame' wijk vertaald in een concreet ontwerp voor de woon- en werkwijk Almere Hout Noord - een wijk die bestaat uit circa 4.500 woningen, waarvan 40% sociaal - in het nieuwe stadsdeel Almere Hout. De corporaties overhandigden de plannen gisteren aan Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen in Almere. "Opnieuw een mijlpaal", vindt Duivesteijn. "Niet alleen voor Almere, maar voor de gehele Nederlandse stedenbouw. De ontwikkeling van Hout Noord, en dus de zoektocht naar definiëring en uitwerking van het thema `sociaal duurzaam', is een uniek en intensief traject. Ymere, Vestia en Stadgenoot participeren vol overtuiging - en met veel enthousiasme - in dit proces. Wij hebben de plannen nog niet uitgebreid kunnen bestuderen, maar wat duidelijk blijkt: er is de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt. Ik ben onder de indruk!"

De ontwikkeling van Hout Noord is een eerste uitwerking van de Almere Principles, die vorig jaar zijn gepresenteerd: zeven richtlijnen voor een ecologisch, sociaal en economisch duurzaam Almere. Duivesteijn: "Hout Noord is - letterlijk en figuurlijk - een voorbeeldproject. Met de keuze voor het thema `sociaal duurzaam' brengen we de ideologie terug in de wijk, en creëren een wijk die bijzonder blíjft."

Unieke bijeenkomst op 9 februari 2009 - voor iedereen! Ymere, Vestia en Stadgenoot presenteren de opgestelde plannen niet alleen aan de wethouder, maar ook aan de stad. Op maandag 9 februari aanstaande bieden de corporaties een interessante doorkijk naar het Hout Noord van morgen. Zij geven inzicht in hun gedachten over wat een `sociaal duurzame' wijk kan - of moet - zijn, over hoe zij die wijk willen ontwikkelen en beheren, en lichten uiteraard hun plannen toe. De bijeenkomst vormt de start van de volgende fase, die uiteindelijk moet resulteren in de keuze voor één corporatie; de corporatie die Hout Noord zal ontwerpen, ontwikkelen en beheren.

U bent van harte welkom om deze bijzondere bijeenkomst bij de wonen; de toekomst van Almere wordt in uw bijzijn vormgegeven! De publieksbijeenkomst vindt plaats in de Schouwburg in Almere (Esplanade 10, 1315 TA, Almere), en is voor iedereen - gratis - toegankelijk. De bijeenkomst start om 19.00 en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Iedere corporatie krijgt een uur om de plannen te presenteren.