Gemeente Lingewaard


In de week van 9 februari a.s. zal de firma Dusseldorp uit Lichtenvoorde starten met de herinrichting van de Pollenbrink in Bemmel. Het gaat hierbij om de straat tussen de Dorpsstraat en de Loostraat en het parkeerterrein bij de Lidl.

Met de herinrichting van de straat tussen de Dorpsstraat en de Loostraat wordt in de week van maandag 9 februari 2009 begonnen. Door de inrichting en materiaalkeuze krijgt dit deel van de Pollenbrink eenzelfde uitstraling als de Dorpsstraat en de Deken Dr. Mulderstraat. Het werk zal naar verwachting eind maart 2009 gereed zijn. Tijdens de werkzaamheden zal de weg voor het verkeer worden afgesloten. De woningen en winkels zullen wel te voet bereikbaar blijven.

Ook het bestaande parkeerterrein bij de Lidl zal grondig onder handen worden genomen. Om de parkeercapaciteit in het centrum te vergroten wordt het bestaande parkeerterrein uitgebreid en heringericht. Het nieuwe terrein krijgt een uitstraling als die van de Kloosterplaats. Met de herinrichting/uitbreiding van het parkeerterrein zal in de tweede week van maart 2009 gestart worden. Dit deel zal naar verwachting eind mei afgerond zijn. Om ervoor te zorgen dat er parkeergelegenheid beschikbaar blijft, wordt dit deel van de Pollenbrink gefaseerd uitgevoerd.