Gemeente Alkmaar


Andere omleidingen Friesebrug door ingebruikname tunnel Randersdijk

Alkmaar, 28 januari 2009

De werkzaamheden aan de Friesebrug bereiken een belangrijk punt, de ingebruikname van de tunnel Randersdijk. Deze wordt maandag 9 februari 2009 vanaf 07.00 uur opengesteld en kan het verkeer over de nieuwe verkeersluis Friesebrug - Noorderkade rijden. Vervolgens wordt deze dag ook de Frieseweg, aan de kant van de Friesebrug, afgesloten voor het verkeer om de aansluiting op de verkeerslus te realiseren. Deze afsluiting neemt ongeveer drie weken in beslag.

Tot eind januari wordt gewerkt aan de afronding van de tunnel Randersdijk. Vervolgens kan vanaf 9 februari 07.00 uur al het doorgaande gemotoriseerde verkeer vanuit het centrum en vice versa door de tunnel Randersdijk rijden. Het verkeer rijdt dan vervolgens ook over de nieuwe verkeerslus Friesebrug-Noorderkade.

Afsluiting Frieseweg
Om de Frieseweg aan te kunnen laten sluiten op de verkeerslus Friesebrug-Noorderkade, wordt de Frieseweg vanaf de zijde van de Friesebrug voor drie weken afgesloten. Het verkeer kan op dat moment wel gebruikmaken van de tunnel Randersdijk en wordt zoveel mogelijk omgeleid via Overstad. Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers blijft de doorgaande verbinding naar de Frieseweg wel bereikbaar, gebruikmakend van de bestaande omleidingroutes.

Bereikbaarheid
Om de overlast te beperken wordt de beweegbare paal van de Frieseweg (bij de verkeerssluis Zeswielensluisbrug), gedurende de werkzaamheden buiten werking gesteld. Voor de bereikbaarheid betekent dit het volgende:

* Verkeer vanaf de Frieseweg richting Overstad / centrum, kan via de verkeerssluis en de Koedijkerstraat rijden

* Verkeer stad uit richting Oudorp / Nieuwe Schermerweg rijdt onder het viaduct door en ondervindt geen overlast van de werkzaamheden
* Verkeer vanuit Overstad richting centrum kan zonder hinder over het viaduct rijden

* Omleidingroutes voor de wijken die aansluiten op de Frieseweg, worden via Overstad, Koedijkerstraat en Zeswielen aangegeven
* Verkeer richting de Frieseweg wordt door middel van borden gewezen op de nieuwe verkeerssituatie

Openbaar vervoer en hulpdiensten
Alle busverbindingen van Connexxion die gebruik maken van de Frieseweg, rijden via een aangepaste route. Het gaat hierbij om de lijnen 3 en 4. Reizigers moeten daarom rekening houden met een vertraging van enkele minuten. Klik hier voor informatie over de alternatieve routes .

Hulpdiensten zoals ambulance, politie en brandweer maken ook gebruik van een alternatieve route.

Werk in uitvoering
Het is helaas niet mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren zonder enige vorm van overlast. De gemeente doet er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken.
Meer informatie: wegwerkzaamheden en project Bus-on-line, waar de Friesebrug onderdeel van is,

28 januari 2009