Politie Brabant-Noord

Klunen Oss

Oss, 08-02-2009

De politie heeft zondag tot 22.15 uur zes aanhoudingen verricht tijdens het Klunen in Oss. Het was zondag erg druk in- en rond de kroegen. De politie heeft geen jongeren mee naar het bureau genomen omdat ze teveel gedronken hadden. De organisatie had vantevoren strenge toegangscontroles aangekondigd, zodat jongeren beneden de 16 jaar geen alcohol zouden drinken. De kroegen in Oss sluiten zondagavond om 22.30 uur.

Aanhoudingen

Rond 19.45 stond een grote mensenmassa voor een kroeg aan de Eikenboomgaard. Het lukt de portiers niet om de menigte achteruit te krijgen. Agenten kwamen ter plaatse en riepen de hulp in van agenten te paard. Een 26-jarige Osse beweerde dat een paar op haar voet was gaan staan. Ze vond het daarom nodig om het paard te slaan en probeerde om de berijdster van haar paard te trekken. De vrouw werd daarom aangehouden. Haar 28-jarige vriend bemoeide zich met haar aanhouding en sloeg vervolgens een agente met zijn vuist op haar oog. De agente moest naar het ziekenhuis maar haar letsel viel mee. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld. De agentes hebben allebei aangifte gedaan.

Daarnaast werden nog vier mannen (leeftijden en woonplaatsen nog onbekend) aangehouden voor: 3x vechten op straat en 1x het slaan van een portier.

Alcoholcontrole

Team verkeershandhaving hield zondag in verband met het Klunen een alcoholcontrole van 13.30 tot 21.30 uur op de Hertogensingel. Ook de belastingdienst deed mee. In totaal werden 649 blaastesten afgenomen. In totaal kregen 4 bestuurders een bekeuring. De hoogste score was 555 ugl.