Nederlands fotomuseum




Weekend van het Fotoboek


Nederlands Fotomuseum
in Las Palmas
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam

tel. +31 (0)10-2030405
fax. +31 (0)10-2030406
info@nederlandsfotomuseum.nl


7-02-2009 - 8-02-2009
9:00 tot 18:30 uur
DE KAARTEN ZIJN UITVERKOCHT!

Waarom maak ik een fotoboek? Hoe maak ik een fotoboek? Ga ik langs uitgevers of kies ik voor printing-on-demand? Of toch een webvariant? Wat is een goed en wat een slecht fotoboek? Waarop moet ik letten als ik fotoboeken verzamel?

Twee dagen lang delen mensen hun expertise over het maken uitgeven en verzamelen van fotoboeken.


Op zaterdag 7 februari staan er lezingen van de fotografen Bart Sorgedrager, Rob Hornstra en Susan Meiselas op het programma.

Zondag 8 februari is er een fotoboekenmarkt met bekende fotoboekantiquariaten en kan men vanaf 13.00 uur aanschuiven bij verschillende sessies, workshops en gesprekken. Gesproken wordt met onder andere: fotograaf Wil van Iersel, vormgeefster Vanessa van Dam en de bekende Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Degenen die een boek willen maken, kunnen hun idee presenteren aan twee panels bestaande uit reclamemakers, uitgevers, fotografen en grafische vormgevers. Het panel geeft advies en feedback over plan en aanpak. De dag wordt afgesloten met een borrel en signeersessies van diverse fotografen.

Kosten, deelname en verkoop
Programma 7 februari EUR 25 / studenten EUR 12,50 (inclusief entree tot het museum)
Programma 8 februari EUR 25 / studenten EUR 12,50 (inclusief entree tot het museum en borrel)
Combikaart voor 7 en 8 februari EUR 40 (inclusief entree tot het museum en borrel)
Combikaart student EUR 20 (inclusief entree tot het museum en borrel)

Programma Weekend van het Fotoboek

De kaarten voor Weekend van het Fotoboek zijn uitverkocht. Uiteraard is het museum op 7 en 8 februari gewoon te bezoeken. Op 8 februari is er door het gehele museum een boekenmarkt en kunt u tussen 14.00 en 16.00 uur op vertoon van uw entreebewijs deelnemen aan de inloopworkshop digitaal fotoboek .

Het Weekend van het Fotoboek is een samenwerking van de masteropleiding Photographic Studies van de Universiteit Leiden, de website PhotoQ, Kunstenaars & Co en het Nederlands Fotomuseum.

Art Rotterdam
Het weekend valt samen met de kunstbeurs Art Rotterdam in de Cruise Terminal tegenover het museum.