Politie Zeeland


---


W-263-2009 Scooter gestolen, Oost-Souburg
Vanaf het Oranjeplein is zaterdagmiddag een scooter gestolen.
Omstreeks 13.00 uur had de eigenaar zijn scooter, afgesloten met een ketting, geparkeerd voor een supermarkt. Toen hij even later terugkwam, bleek zijn scooter te zijn gestolen. Het betreft een gele Yamaha Yh50 voorzien van het kenteken 04-FLD-7.

O-264-2009 Auto total loss bij eenzijding ongeval, Lewedorp
Een 52-jarige vrouw uit de gemeente Borsele heeft zondagmorgen rond 09.00 uur haar auto total loss gereden bij een eenzijdig ongeval op de Quarlespolderweg.
De vrouw verloor in een bocht, als gevolg van het natte wegdek, de macht over het stuur en reed tegen het talud van de dijk op. Daar botste ze tegen een boom waarna haar auto met de neus naar beneden aan de zijde van de Bernhardweg tot stilstand kwam. Door de aanrijding raakte de auto total loss. De bestuurster en haar 19-jarige dochter die bij haar in de auto zat, kwamen met de schrik vrij.

W-265-2009 Aanhoudingen na graffity spuiten, Vlissingen
Door de politie zijn zondag rond 04.30 uur een 21-jarige man uit de gemeente Borsele en een 29-jarige Goesenaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht een drietal treintoestellen te hebben bespoten met graffity.
Na een melding dat er graffity werd gespoten op het station te Vlissingen gingen agenten ter plaatse. Op de Westhavenweg zagen ze twee mannen lopen. Omdat één van hen verfspatten op zijn jas had zitten, werden ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Door Nedtrain is aangifte gedaan.

W-266-2009 Vrouw beroofd van tas, Vlissingen
In de Scheldestraat is zaterdagavond omstreeks 22.30 uur een 47-jarige Vlissingse beroofd van haar tas.
De vrouw had voor een woning net haar fiets op slot gezet toen een onbekende man tegen haar hand sloeg. Vervolgens trok hij haar handtas van haar nek en ging ermee vandoor. Hij fietste weg richting de Clijverstraat.

W-267-2009 Bromfietser op de vlucht na inrijden agent, Vlissingen
Een onbekende bromfietser is zaterdagavond rond 23.15 uur op de vlucht gegaan nadat hij was ingereden op een agent.
De agent fietste over de Kerklaan richting het tunneltje dat onder de Nieuwe Vlissingseweg loopt. Hij reageerde op een melding dat er bij het station in Oost-Souburg een scooter zou worden gestolen. In het tunneltje kwam hem een scooter tegemoet gereden. Omdat hij de bestuurder wilde controleren, zette hij zijn fiets dwars en gaf de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen gaf de bromfietser gas en reed daarbij tegen de fiets van de agent. De fiets raakte beschadigd maar de agent bleef ongedeerd. Bij het uitrijden van het tunneltje botste de bromfietser tegen een andere fietser en kwamen beiden ten val. De bestuurder van de bromfiets stond op en rende weg richting de Van Doornlaan. De achtergebleven bromfiets werd in beslaggenomen voor verder onderzoek.