Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dinsdag 17 februari, 20.00 uur, Lutherse kerk Monnickendam

EUREKA EUROPA

Afronding project Europese Unie, met Harry Borghouts, én Europa-quiz

Lokale overheden en Europa: hoe is hun verhouding, wat is hun invloed? Deze vragen staan centraal op de avond Eureka Europa.

Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht (juni 2009) is Europa de komende maanden voortdurend in het nieuws. Areópagus heeft daar al een voorschot op genomen met het project Europese Unie. De avond Eureka Europa is een afronding van dit project, maar is zeker ook interessant voor wie nog niet eerder deelnam.

Areópagus organiseerde afgelopen jaar een reis langs de belangrijkste steden van de Europese Unie, plus een bezoek aan De Nederlandsche Bank. De deelnemers zijn voorgelicht over de organisatie van de EU, over de betekenis van de EU en over de invoering van de euro.

Op de avond Eureka Europa staat de vraag centraal hoe lokale overheden de Europese regelgeving ervaren. En hoe gaan ze er mee om? Kunnen ze invloed uitoefenen op die regelgeving? Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, Mr. Harry Borghouts, houdt een korte inleiding over dit onderwerp.

In een afsluitende quiz test Areópagus onder de bezoekers hun kennis over de Europese Unie. Borghouts is de voorzitter van de quizjury.

Over Areópagus

Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). We houden debatavonden, politieke discussies, pre-verkiezingsbijeenkomsten, volksvergaderingen over actuele en nijpende maatschappelijke onderwerpen, interviews met wethouders, kunstenaars, wetenschappers, politici en historici, avonden over Calvijn, Luther en Johannes, poëzieavonden, optredens met dichters, verhalenvertellers, zangers en koren. En meer. Zie www.areopagus.nl .

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht