Politie Midden- en West Brabant

persberichten district
Bergen op Zoom, 08-02-2009

Zes gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

ZEVENBERGEN - Bij een eenzijdig verkeersongeval vanmorgen op de Rijksweg de A-17 raakten de inzittenden van een busje (leeftijden 16,17,19,23 en 40 jaar), afkomstig uit Middelburg, Vlissingen en Oost Souburg gewond. Twee konden ter plaatse behandeld worden. De overige vier inzittenden zijn vervoerd naar het Erasmus-, het Franciscus- en het Baronie Ziekenhuis. De traumahelikopter werd ingezet.

Het busje die bestuurd werd door een 23-jarige vrouw uit Vlissingen reed met vijf inzittenden samen met nog twee andere voertuigen vanuit de richting Middelburg over de A17 in de richting van Dordrecht. Bij de aansluiting met de A-16 ter hoogte van knooppunt Klaverpolder verloor de bestuurster in een scherpe bocht de controle over het voertuig. Het busje botste tegen een lichtmast waarna het de talud afreed. Twee inzittenden werden daarbij uit de auto geslingerd en belandden in een sloot. Gezien de ernst van het letsel werd een traumahelikopter ingezet. Nadat aan de slachtoffers de eerste hulp was verleend stelden de verkeersongevallenspecialisten van de politie een sporenonderzoek in. De inzittenden van de andere voertuigen die bij het busje hoorden is slachtofferhulp aangeboden.

Centrumbezoeker provoceert andere stappers

BERGEN OP ZOOM - DE politie heeft vanmorgen tegen 03.00 uur op de Grote Markt een 21-jarige man uit Bergen op zoom aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man werd door agenten
aangesproken nadat hij zich provocerend gedroeg tegenover andere centrumbezoekers en agenten. Zijn gedrag veranderde daardoor niet waarop hem gevorderd werd te vertrekken. Ook dat deed hij niet waarop hij mee naar het bureau mocht.

Politie pakt woninginbrekers op heterdaad

ROOSENDAAL - De politie heeft gisterochtend rond 07.45 uur in de achtertuin van een woning aan de Marconistraat een 33-jarige
Roosendaler en in de woning een 43-jarige stadsgenoot aangehouden. Beide mannen worden verdacht van inbraak in de woning. Op het bureau zijn ze in verzekering gesteld.

Enkele politie-eenheden spoedden zich vanmorgen naar de Marconistraat na een ontvangen melding van een mogelijke woninginbraak. Via een brandgang troffen ze in de achtertuin de 33-jarige man aan. Naast inbrekerswerktuig die de politie in zijn kleding aan trof, had hij ook een geladen vuurwapen bij zich. Hij is direct aangehouden. Tijdens het ingestelde onderzoek zagen agenten dat er een ruit van de woning kapot was. In de woning vonden ze de 43-jarige man. Ook hij mocht mee naar het bureau.

Tweetal mishandelt portier

ZEVENBERGEN - De politie heeft vanmorgen rond 00.45 uur in de
Kerkstraat twee mannen van 26 en 27 jaar afkomstig uit Zevenbergen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal had onder invloed van alcohol een portier van een uitgaansgelegenheid geslagen waardoor het slachtoffer een zwelling op zijn hoofd opliep. Een 27-jarige Pool was het niet eens met de aanhouding van zijn vrienden. Door zijn gedrag zorgde hij voor onrust in de groep waar beide verdachten deel van uit maakten. Nadat hem meerdere keren gevorderd was te vertrekken werd ook hij aangehouden.

Dronken automobilist botst op tegenligger

OUDENBOSCH - De politie heeft gisteravond rond 23.45 uur op de Havendijk een 18-jarige automobilist uit Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. De jongen die betrokken was bij een
verkeersongeval had zonder toestemming de auto van zijn vader geleend. Onder invloed van alcohol was hij gaan rijden. Op de Havendijk kwam hij in aanrijding met een personenauto die hem uit tegemoetkomende richting naderde. Ten gevolge van de klap schoot de auto het talud af. De verdachte die niet in het bezit is van een rijbewijs werd
aangehouden. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 500 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Minderjarigen vernielen ruiten leegstaand bedrijf

STEENBERGEN - De politie heeft gisteren vier minderjarigen van 8 tot 14 jaar, afkomstig uit Steenbergen aangehouden nadat ze in een leegstaand bedrijf aan de Molenweg ruiten aan het vernielen waren. Oplettende getuigen hoorden glasgerinkel en meldden dit de politie. Bij het zien van de politie trachtten de jongens te ontkomen, wat niet lukte. Terwijl de ouders in kennis gesteld werden mochten de jongens hun verhaal op het bureau doen. Daar bekenden ze 8 tot 10 ruiten te hebben vernield. Behalve de 8-jarige werd de rest van 13 en 14 jaar doorverwezen naar Bureau Halt.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-02-2009 16:08 | © Regio Midden en West Brabant |