Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Aangehouden na diefstal electriciteitskabels | |De politie in Apeldoorn heeft zaterdag 7 februari twee mannen (van 21 en 46 jaar) uit die woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van elektriciteitskabels. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.


Surveillerende agenten zagen rond 08.30 uur op een parkeerplaats nabij de Stationsstraat een auto staan vol met elektriciteitskabels. Aangezien de verdenking bestond dat deze van diefstal afkomstig waren, hielden de agenten de auto in het oog. Na enige tijd stapten twee mannen in de auto en reden weg. Op de Vlijtseweg kregen de mannen een stopteken en konden ze worden aangehouden. Beide mannen werden voor de duur van het onderzoek ingesloten. De kabels bleken afkomstig van het terrein van de voormalig autotechnische school. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Aangehouden na vernielen ruit                 |

Een 21-jarige man uit Apeldoorn is zondag 8 februari aangehouden door de politie nadat hij een ruit had vernield van een pand aan de Kapelstraat in Apeldoorn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Agenten kregen omstreeks 02.45 uur het verzoek om naar de Kapelstraat te gaan. Een getuige had gezien hoe de man een ruit vernielde. Hierop kon de 21-jarige man worden aangehouden. Tegen de Apeldoorner is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Vrouw beroofd                                 |

Een 48-jarige vrouw uit Vaassen is zaterdag 7 februari met geweld beroofd van haar tas met inhoud. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de zaak.


De vrouw liep rond 15.00 uur op de Hofdwarsstraat in Apeldoorn. Op de hoek met de Rosariumstraat begon een man aan haar tas te trekken. Toen zij niet losliet, stompte hij haar een paar keer in het gezicht. De man ging er met de tas vandoor. In de tas zat ondermeer een portemonnee met geld en bankpasjes. De tas en een deel van de inhoud werden later teruggevonden, het geld was weg.


De dader is vermoedelijk tussen de 20 een 22 jaar, 1.80 à 1.85m lang en hij droeg een witte sweater met capuchon en een lichte joggingbroek.


Op het moment van de beroving waren meerdere mensen getuigen. De politie wil graag met hen in contact komen. Zij kunnen bellen met 0900 8844.


--Einde berichten--


-----------------------

(





(

---- --