Politie Brabant-Noord

Waarschuwing voor mogelijke oplichters

Heusden, 08-02-2009

Politieteam Heusden waarschuwt voor mogelijke oplichters die actief zijn in de gemeente. Bij de politie zijn al zeker twee meldingen binnengekomen over personen die aan de deur komen en zich voordoen als medewerker van Essent/ Cliniclowns of uitvaartverzekeraar. De politie heeft navraag gedaan en geen enkele organisatie zegt medewerkers op pad te hebben gestuurd. Voornamelijk oudere mensen lijken doelwit. Waarschijnlijk is het de bedoeling om binnengelaten te worden en vervolgens geld of goederen te stelen.

Op donderdag 29 januari werd er 's morgens aangebeld bij een vrouw in Elshout. Een man stelde zich voor als medewerker van een uitvaartverzekeraar. De vrouw liet de man binnen, maar vertrouwde de zaak toch niet. De man verliet de woning toen ze zei dat ze een afspraak had. De vrouw belde de uitvaartmaatschappij, en bij hen was niks bekend van een huisbezoek.

Zaterdagavond 7 februari belde een onbekende man aan bij een vrouw in Drunen. Hij vertelde dat hij van de Cliniclowns was. De vrouw vertrouwde het niet en deed de deur dicht.

Het advies van de politie is om onbekende personen niet zomaar binnen te laten. Vraag altijd om een legitimatie, of bel met de organisatie waarvan de persoon zegt te zijn om een en ander te controleren. Mensen die ook last hebben gehad van mogelijke oplichters wordt verzocht om te bellen met de politie via: 0900-8844.