Politie Gelderland-Zuid

Vechtpartij op straat

Tiel, 08-02-2009 o Zaterdagavond reden surveillerende agenten door Tiel toen zij door mensen op straat werden aangesproken. Er werd hen verteld dat er vlakbij een vechtpartij gaande was.

De agenten reden op aanwijzen van de getuigen naar de Weerstraat en zagen daar een groep van ongeveer 15 personen midden op straat. Deze groep was aan het vechten en schreeuwen. De agenten haalden de groep uit elkaar.

Aangehouden
Eén van de mannen, een 22-jarige man uit Tiel had bloed op zijn gezicht. Hij zei in eerste instantie dat hij was geslagen door een 15-jarige jongen die erbij stond. De agenten hielden de 15-jarige jongen hierop aan voor openlijke geweldpleging. Later omschreef de 22-jarige man een ander persoon die hem zou hebben geslagen, wat de vader van de 15-jarige jongen bleek te zijn.

Aangifte
De agenten lieten één van de twee groepen iets verderop in de Weerstraat wachten om na de aanhouding hun aangifte op te nemen. Toen zij de 15-jarige jongen in de politieauto wilden zetten, ontstond er tumult. De groep die iets verderop moest wachten wilde wederom op de vuist gaan. Een portier van een nabijgelegen uitgaansgelegenheid schoot de agenten te hulp door een 39-jarige man uit de groep tegen te houden. Deze man probeerde de portier te slaan. De 39-jarige man werd hierop ook aangehouden.

Vordering
De 22-jarige man die geslagen was, rukte zich los van zijn groep om verhaal te halen bij de portier. De 22-jarige man gaf geen gehoor aan vorderingen van de agenten om weg te gaan waardoor hij ook werd aangehouden. Even later werd een 25-jarige vrouw uit Tiel ook aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van de agenten om te vertrekken. De politie gaat de aangehouden personen en meerdere betrokkenen nog nader horen om meer precies te weten wat er deze nacht is gebeurd. (13)

Laatst gewijzigd 08-02-2009 14:27 | © Regio Gelderland-Zuid |