Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 7 en zondag 8 februari 2009

Naam:Chantal Westerhoff: 053-4555588

Politie houdt bestuurders onder invloed van alcohol aan

Enschede

Op zaterdag 7 februari omstreeks 3.26 uur werd een 19-jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd op de Hengelosestraat in Enschede. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kwam uit de ademanalysetest naar voren dat hij een alcoholpromillage had van 1,2. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014566)

Enschede

Een 70-jarige automobilist uit Enschede werd op zaterdag 7 februari omstreeks 2.29 uur op de Gronausestraat in Enschede gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. De man had teveel gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een test op het ademanalyseapparaat bleek dat hij 1,5 promillage alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs moest hij inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014564)

Almelo

Politieagenten in Almelo zagen op zaterdag 7 februari omstreeks 1.30 uur een personenauto met zeer hoge snelheid over de Schuilenburgsingel rijden. De agenten wilden de bestuurder controleren. Deze reed echter veel harder dan de 70 km/u toegestane snelheid. Er werden snelheden gemeten van 120 tot 140 km/u. Omdat de bestuurder steeds harder ging rijden staken de agenten het blauwe zwaailicht van hun dienstvoertuig aan. De bestuurder ging er vandoor. De politieagenten hebben daarop meerdere politieauto's aangestuurd om de bestuurder te kunnen controleren. Dit gebeurde op de Henriette Roland Holstlaan. De 27-jarige bestuurder uit Almelo verkeerde onder invloed van alcohol. Tevens toonde hij de agenten een verlopen rijbewijs. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kwam uit de ademanalysetest naar voren dat hij een alcoholpromillage had van 1,7. De man is vaker aangehouden terzake rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014537)

Vroomshoop

Op zaterdag 7 februari omstreeks 1.05 uur werd een 41-jarige automobilist uit Vroomshoop gecontroleerd op de Esdoornlaan in Vroomshoop. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een test op het ademanalyseapparaat bleek dat hij 1,5 promillage alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014528)

Nijverdal

Op de Meijboomstraat in Nijverdal werd op vrijdagavond 6 februari omstreeks 23.15 uur een 20-jarige automobilist uit Rijssen gecontroleerd. De man was onder invloed van alcohol. Tevens bleek dat hij eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs/alcohol. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De test op het ademanalyseapparaat wees uit dat hij een alcoholpromillage had van 0,5. Tegen deze beginnende bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014492)

Enschede

Een 31-jarge man uit Enschede dacht de politieagenten te slim af te zijn door de naam van zijn broer op te geven toen hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed in zijn auto over de Lambertus Buddestraat in Enschede. Politieagenten zagen dat hij links langs een vluchtheuvel reed om een andere auto in te halen. De man werd daarop staande gehouden. De politieagenten zagen en roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden. De man gaf de agenten echter de verkeerde naam op. Hij gebruikte de personalia van zijn 33-jarige broer. Twee politieagenten herkenden hem als een 31-jarige man uit Enschede. De man had geen geldig rijbewijs. Op het politiebureau lukte het de man niet om de blaastest op het ademanalyseapparaat te volbrengen. Daarom is van hem een bloedproef afgenomen. Na verhoor kon de man het bureau met een rijverbod verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Enschede

Een 51-jarige automobilist werd ook aan de Lambertus Buddestraat in Enschede gecontroleerd op vrijdag 6 februari omstreeks 23.51 uur. Hij was niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Tevens verkeerde hij onder invloed van alcohol. Op het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse aan dat er 2 promillage alcohol in zijn bloed zat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014503)

Markelo

Politieagenten die, op zaterdag 7 februari omstreeks 22.45 uur, bij een melding in een woning waren aan de Postweg in Markelo stonden vreemd te kijken toen ze naar buiten liepen omdat ze plotseling een harde klap hoorden. Daar zagen ze dat hun opvallende dienstauto was aangereden. De 62-jarige automobilist uit Markelo, veroorzaker van de aanrijding, verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij een blaastest aflegde. Daar bleek dat hij 1,8 promillage alcohol in zijn bloed had. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Het dienstvoertuig was zodanig beschadigd dat het door een sleepbedrijf moest worden afgesleept. De man werd na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014869)

Rijssen

Op zaterdag 7 februari 2009 om 23.16 uur kwam er een melding bij de Politie Twente binnen dat er terrasschermen bij een horecagelegenheid aan de Elsenerstraat omver waren gereden. De veroorzaker zou daarbij zijn doorgereden. Toen de gealarmeerde politieagenten ter plaatse kwamen troffen ze de auto van de doorrijder aan. De vermoedelijke bestuurder, een 23-jarige man uit Rijssen, was bezig om glasscherven bijeen te vegen. De politieagenten hebben de 23-jarige man aangesproken en zagen dat hij onder invloed van alcohol verkeerden. De man was tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij is aangehouden en legde op het politiebureau een test of op het ademanalyseapparaat. Hij had een promillage van 1,4. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Almelo

Een 24-jarige man uit Almelo werd op zondag 8 februari 2009 om 3.15 uur aangehouden. Politieagenten stonden met een groep jongens te praten op het Waagplein in Almelo toen op een gegeven moment een 24-jarige automobilist met gierende banden kwam aanrijden. De bestuurder kwam schreeuwend in de richting van de politieagenten. Hij bemoeide zich met de politieagenten en de groep. Op vorderingen om te verwijderen deed de man niets op uit. Hij werd hiervoor aangehouden. Daarbij bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Hij werd geboeid naar het politiebureau gebracht. Daar wilde de agenten, omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde, een blaastest van hem afnemen. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest of bloedproef. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014914)

Almelo

Een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn werd door de politie op de A1 te Hengelo aan de kant gezet. De bestuurder had teveel alcohol gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau deed hij een test op het ademanalyseapparaat. Daar bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1,7. Het rijbewijs van de man was verlopen, hiervoor kreeg hij een bekeuring. Daarna heeft hij het rijbewijs moeten inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. ( 09-014939)

Portier krijgt klappen

Nijverdal

Een 21-jarige portier van een café aan de Grotestraat in Nijverdal deed op zaterdag 7 februari aangifte van mishandeling.

Omstreeks 2.20 uur vond er in een café aan de Grotestraat in Nijverdal een vechtpartij plaats tussen twee onbekend gebleven groepen. Deze groepen zijn daarop uit de zaak gezet. Buiten begon het vechten opnieuw. De portiers haalden de groepen weer uit elkaar. Hierbij sloeg een 24-jarige man uit Nijverdal een 21-jarige portier in zijn gezicht. De 24-jarige man werd door de portiers aangehouden. Een 22-jarige man bemoeide zich met deze aanhouding. Beide mannen werden overgedragen aan de politie, zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. De 21-jarige portier deed aangifte van mishandeling. Beide mannen legden een verklaring af en zijn daarna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt(09-014567)

Vuurwapen aangetroffen

Denekamp

Op vrijdag 6 februari omstreeks 19.34 uur kreeg de politie een melding dat er een doorgedraaide man in een woning in Denekamp zou zijn met een vuurwapen. De gealarmeerde agenten zijn naar de woning gegaan en hebben een 36-jarige man aangehouden. De man vertelde de agenten waar hij het vuurwapen had neergelegd. De agenten hebben het wapen in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-014453)

Verdachte CV-makers

Nijverdal

Een 87-jarige vrouw uit Nijverdal heeft donderdag 5 februari omstreeks 10.30 uur een 'vreemde' CV-maker in haar woning aan de Overwaterweg gehad. De vrouw liet de onbekende man van ongeveer 20-22 jaar binnen toen hij voor haar deur stond. Hij zei dat hij voor het gas en water komt. Maar zijn gesprek gaat al snel over haar bankrekening en pincode. De bejaarde vrouw merkt even later op dat er nog een man buiten haar woning staat. De 'cv-maker' bevestigd haar dat het zijn vriend is. De man is mogelijk bijna een uur in de woning van de vrouw geweest. De vrouw mist geen goederen. De politie waarschuwt voor deze personen/werkwijze en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie: 0900-8844 (09-014389)

Rode kaarthouder aangehouden voor huisvredebreuk

Enschede

Een medewerker van de beveiliging van het winkelcentrum aan de Noorderhagen herkende een 48-jarige man uit Enschede als 'rode kaarthouder'. De man liep op vrijdag 6 februari omstreeks 18.30 uur in de Irene Promenade en werd daarom aangehouden voor huisvredebreuk. De man staat bij de politie bekend als veelpleger en heeft in het kader van het collectieve winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. Dat betekent dat de man bij rond 380 winkels in Enschede geen bezoek meer mag brengen. Toen de gealarmeerde agenten de aangehouden man wilden overnemen van de beveiliging probeerde hij hard weg te rennen. De agenten haalden de man echter weer in en brachten hem geboeid over naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog gezocht werd voor diefstal van blikjes bier op woensdag 4 februari 2009 bij een supermarkt aan de Noorderhagen in Enschede. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (09-014441)

Parkeeroverlast Wenninkgaarde

Enschede

De politie constateerde dat in de nacht van zaterdag 7 februari op zondag 8 februari veel auto's (ongeveer 30) fout geparkeerd stonden met name aan de Wenninkgaarde. De Wenninkgaarde is sinds kort toegevoegd aan het stadserf. Daar mag alleen in de parkeervakken geparkeerd worden. Vanaf volgend weekend treedt de politie daar repressief op. De foutparkeerders zullen dan een bekeuring krijgen. Er zijn dit weekend twee voertuigen bekeurd omdat deze behoorlijk asociaal op het trottoir stonden geparkeerd. (09-014938)

Veelpleger krijgt gele kaart (winkelverbod)

Enschede

Een 27-jarige man uit Enschede werd op zaterdag 7 februari omstreeks 16.47 uur aangehouden in een kledingzaak aan Het Hendrik Jan van Heekplein. De man had vier spijkerbroeken ter waarde van E 476,00 in zijn tas gestopt zonder te betalen. Hij omzeilde de detectiepoortjes maar werd buiten de winkel door de bewaking aangehouden. De 27-jarige man staat bekend als veelpleger. De man heeft in het kader van het collectieve winkelverbod een gele kaart als waarschuwing uitgereikt gekregen. Als hij binnen een half jaar weer een winkeldiefstal begaat krijgt hij een rode kaart. Dat betekent dat de man bij rond 380 winkels in Enschede geen bezoek meer mag brengen. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. (09-014778)

Jongen krijgt rode kaart (horecaverbod)

Almelo

Een 17-jarige jongen werd op zondag 8 februari 2009 om 2.01 uur aangehouden omdat hij was betrapt met harddrugs in het toilet van een horecagelegenheid aan het Waagplein in Almelo. De jongen is overgebracht naar het politiebureau alwaar zijn ouders hem weer op konden halen. De jongen heeft een rode kaart, in het kader van het collectieve horecaverbod, gekregen met de duur van twee maanden. Een collectief horecaverbod is een maatregel waarbij een persoon de toegang tot meerdere horecazaken kan worden ontzegd als hij of zij zich schuldig maakt aan strafbare feiten zoals bedreiging, mishandeling, vernieling, het dealen van drugs of het gebruik van drugs. Dit verbod geldt dan voor alle deelnemende horecazaken in die gemeente. (09-014899)

Taxichauffeur krijgt een klap

Almelo

Op zondag 8 februari 2009 omstreeks 1.35 uur kreeg een 35-jarige taxichauffeur uit Nijverdal een verzoek tot een taxirit voor vier personen. De passagiers stonden te wachten bij een horecagelegenheid aan de Willem Alexanderstraat te Nijverdal. Ter plaatse stapten vijf mannen in zijn taxi. De chauffeur vond dat onverantwoordelijk en ging er niet mee akkoord. Omdat de mannen niet voldeden aan het verzoek van de chauffeur om uit te stappen belde hij na ongeveer 10 minuten de politie. De man, die voorin op de passagierstoel zat en in slaap was gevallen, werd toen wakker. Hij probeerde plotseling de autosleutels uit het contactslot te pakken. De man werd agressief. De taxichauffeur besloot om uit zijn taxi te stappen. Daarop voelde hij een harde klap op zijn rug. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen werd de man, die de klap had gegeven, aangehouden. Het betrof een 36-jarige man uit Wierden. De man is voor nader onderzoek opgesloten.(09-014898)

Portier krijgt een klap

Enschede

Surveillerende agenten hoorden op zondag 8 februari 2009 om 4.20 uur hoe een aantal jongens met portiers van een horecagelegenheid aan de Oude Markt in discussie gingen. Op een gegeven moment zagen ze hoe een 26-jarige man uit Enschede de 37-jarige portier sloeg. Ze hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De portier doet maandag aangifte van mishandeling. De portier had de 26-jarige man even daarvoor uit de zaak gezet. (09-014933)

Man beledigde agenten

Almelo

Een 56-jarige man uit Almelo kon het niet laten om de agenten, die even daarvoor bij een schermutseling optraden, uit te schelden. De man bevond zich op zondag 8 februari 2009 om 5.01 uur in een horeacazaak aan Grotestraat in Almelo. Voor deze zaak waren politieagent bezig om te bemiddelen in een conflictsituatie. Toen dit opgelost was kwam de 56-jarige man naar buiten en begon de politieagenten uit te schelden. De man is aangehouden en opgesloten in het politiebureau. (09-014929)

Natuurlijke dood

Hengelo, Delden

De politie Twente heeft vanmorgen een onderzoek in naar de dood van een 29-jarige man uit India. De man verbleef in een hotel in Delden. Omdat hij zich niet goed voelde is hij, zondag 8 februari 2009 omstreeks 1.00 uur door landgenoten naar het ziekenhuis te Hengelo gebracht. Daar is hij enkele uren later overleden. Op verzoek van zijn familie wordt morgen obductie uitgevoerd op het lichaam. De politie is ter plaatse gevraagd omdat in eerste instantie de doodsoorzaak onduidelijk was. Inmiddels is gebleken dat van enig strafbaar feit geen sprake is. (09-014949)

---- --