Politie IJsselland

Drie aanhoudingen bij mishandeling in horecagelegenheid

Deventer, 08-02-2009

Op zondag 8 februari rond 03.00 uur is in een horecagelegenheid aan de Brink een 20-jarige man uit Schalkhaar aangehouden voor mishandeling. De man had in de horecagelegenheid al meerdere mensen lastig gevallen. Ook een 18-jarige man uit Twello moest het ontgelden. Uit het niets had de man uit Schalkhaar hem meerdere malen hard in het gezicht gestompt waardoor hij ten val kwam en even het bewustzijn verloor. De verdachte werd daarop door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De man werd ingesloten. Later bleek dat ook een 19-jarige man uit Twello door de verdachte was geslagen. Deze man liep daarbij een snee aan zijn oor op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Van deze man is nog geen aangifte opgenomen en het is nog niet duidelijk waarom hij is geslagen.

Een 21-jarige Deventernaar was ten tijde van de aanhouding ook aanwezig in de horecagelegenheid en bemoeide zich er steeds mee. Omdat hij flink had gedronken en vervelend bleef richting de horecamedewerkers en de politie werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap.

Toen de agenten na afloop van het incident met medewerkers van de horecagelegenheid buiten stonden te praten kwam er een man aan die naar binnen wilde. Hij werd echter geweigerd, omdat hij even daarvoor ook binnen gevochten had. De man bleef echter staan en eiste dat hij binnen werd gelaten. Ondanks herhaaldelijk vorderen door de medewerkers van de horecagelegenheid en de politieagenten weigerde de man weg te gaan. Uiteindelijk werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Op het bureau verklaarde hij in de horecagelegenheid ruzie te hebben gehad met de 20-jarige man uit Schalkhaar en dat hij aangifte tegen hem wilde doen vanwege mishandeling. De man is voor nader onderzoek ingesloten en uit het verhoor moet duidelijk worden wat er precies is voorgevallen.