Politie Midden- en West Brabant

persberichten district
Breda, 08-02-2009

Politie pakt 10 stappers op in het uitgaansgebied van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een druk bezocht centrum met veel dronken bezoekers. Naast het tijdig in de kiem smoren van diverse dreigende opstootjes verrichte de politie in totaal 10 arrestaties. Er werden meerdere aanhoudingen verricht voor het beledigen van agenten en het verstoren van de openbare orde. Bij een vechtpartij in de Visserstraat hielden agenten een 22-jarige Bredanaar aan voor openlijke geweldpleging. Twee centrumbezoekers mochten mee naar het bureau voor het in bezit hebben en / of handel in verdovende middelen. De ouders van twee dronken minderjarigen werden geïnformeerd over de toestand van hun kind.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Vernieling politievoertuig levert geen slaapplaats maar proces verbaal op

BREDA - De politie heeft vanmorgen tegen 05.30 uur op het bureau aan het Chasseveld een 34-jarige Bredanaar aangehouden voor vernieling. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde was zijn huissleutel kwijt en vroeg de politie om advies. Nadat hem de gelegenheid gegeven was enkele telefoontjes te plegen, die niet tot een oplossen leidde, vertrok hij. Korte tijd later stond de Bredanaar opnieuw voor de deur van het bureau. Hij vertelde de agenten een ruitenwisser van een politievoertuig te hebben vernield. Hij hoopte daarmee een slaapplaats voor de nacht te krijgen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert voor handel cq. bezit van harddrugs

ETTEN - LEUR - De politie heeft gistermiddag even na 15.00 uur op de Van Bergenplein een 49-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De man wordt verdacht van de handel in cq. het in bezit hebben van harddrugs. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding dat een automobilist mogelijk op dat moment bezig was met dealen. Ter plaatse troffen ze de auto en de verdachte aan. Tijdens de ingestelde controle troffen agenten in de auto 16 pony-pack's met daarin een witte poeder, vermoedelijk cocaïne. De verdachte mocht mee naar het bureau. De goederen zijn in beslag genomen.

Politie onderzoekt berovingen

BREDA - De politie onderzoekt een tweetal berovingen die gisteravond en vanmorgen plaats gevonden hebben op het Walpad en de Middellaan in Breda. Het slachtoffer van het Walpad, een 16-jarige jongen uit Breda en de slachtoffers van de Middellaan, twee mannen van 19 en 21 jaar uit Dordrecht deden aangifte. De politie is op zoek naar getuigen.

De 16-jongen fietste gisteravond rond 22.30 uur over het fietspad van de Emerparklaan richting het centrum. Vanuit tegemoetkomende richting naderde hem twee onbekende jongens. Het tweetal sommeerde de jongen voor de kruising met de Backer en Ruebweg te stoppen. Het slachtoffer kreeg een duw en viel in de berm. Daarna sloeg en schopte het tweetal hem, pakte zijn fiets en reden weg in de richting van Mijkenbroek.

Het tweetal uit Dordrecht liep vanmorgen rond 02.00 uur over een parkeerplaats bij één van de flats aan de Middellaan richting hun geparkeerde auto. Plotseling werden zij geconfronteerd met twee in het donker geklede mannen voorzien van bivakmutsen. Beide daders waren gewapend met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een hamer en schaar. Ze bedreigden en mishandelden de slachtoffers. Tijdens de mishandeling, waarbij de mannen uit Dordrecht meerdere keren geslagen en geschopt werden, eisten ze spullen. De daders vertrokken per auto in de richting van de Nieuwe Prinsekade met diverse bezittingen, die ze het tweetal afhandig had gemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of meer weten over één van de omschreven berovingen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-02-2009 13:15 | © Regio Midden en West Brabant |