Politie Drenthe

Zondag

Assen, 08-02-2009

Aangepast persbericht: Politie zoekt getuigen van aanrijding Op vrijdag 6 februari is een persbericht gepubliceerd waarin de politie een oproep doet aan getuigen. In het bericht staat dat de aanrijding heeft plaatsgevonden op woensdagmorgen 4 februari. Dit moet echter zijn woensdagavond rond 21.15 uur. Excuses voor de onjuiste vermelding. Het aangepaste bericht luidt als volgt:

VRIES - Een 16-jarige bromfietser uit Vries deed donderdag melding van een aanrijding. De vrouw reed woensdagavond 4 februari rond 21.15 uur op haar bromfiets over de Oude Asserstraat. Daar zou ze zijn aangereden door een automobilist die vervolgens doorreed. Het enige wat de vrouw wist te vertellen, is dat het een rode auto betreft. De politie vraagt de bestuurder of getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 09-008945)

Verlate nieuwjaarsduik
NOOITGEDACHT De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding. Drie mensen zouden naakt op een terrein aan de Veldweg lopen. Agenten troffen ter plaatse drie jongemannen van 16 jaar oud uit Rolde, 15 jaar oud uit Assen en 15 jaar oud uit Rolde. De drie naakte, jonge mannen wilde in de nabijgelegen plas een nieuwjaarsduik nemen. De jongens verklaarden dat ze voor het eerst in het nieuwe jaar weer bij elkaar waren en dat de duik er toch nog van moest komen. Voor de duik zijn de mannen echter betrapt. De beveiligingsbeambten hebben het drietal een parkverbod opgelegd. (BPS 09-0009651)

Man gewond na eenzijdig ongeval
EEN WEST Een 31-jarige man uit Haulerwijk raakte zaterdagmiddag gewond bij een eenzijdig ongeval aan de Schansweg. De man is door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst en vervolgens met zijn voertuig in de sloot geraakt. Getuigen hadden het voertuig in de sloot zien liggen en belden de hulpverleningsdiensten. De man is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Later bleek dat de man een hersenschudding aan het ongeval heeft overgehouden. Van de bestuurder, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, is een bloedproef afgenomen. (BPS 09-009570)

Rijden onder invloed
ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige snorfietser uit Assen aangehouden aan de Brink. De man blies op het bureau 160 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-009632)

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige bromfietser uit Staphorst aangehouden aan de Timorstraat. De jongeman blies op het bureau 330 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 09-009656)

HOLLANDSCHEVELD Een 22-jarige automobilist uit Hollandscheveld is zaterdagavond aan de Zuideropgaande aangehouden. De man viel op doordat hij zijn mistverlichting aan had. Bij controle bleek de beginnende bestuurder te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 150 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-009604)

EELDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag verbaal opgemaakt tegen een 35-jarige vrouw uit Paterswolde. Ze reed in haar voertuig op de Hoofdweg toen ze een stopteken negeerde. Toen de vrouw bij een perceel haar auto parkeerde, werd van haar een blaastest afgenomen. Op het bureau blies de vrouw uiteindelijk 305 ul. (BPS 09-009652)

VRIES Een 24-jarige automobilist uit Deurze reed in de nacht van zaterdag op zondag op de Verlengde Noordenveldweg, op de linker weghelft naast een andere automobilist. Hierdoor werd de jongeman staandegehouden en onderworpen aan de controle. Van hem werd een blaastest afgenomen. Op het bureau blies hij 245 ugl. (BPS 09-009655)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jargie man uit Spier aangehouden aan de Willemskade op verdenking van het rijden onder invloed. Nadat agenten de man een stopteken gaven en meerdere malen met hun lampen hadden geseind, stopte de bestuurder. Op het politiebureau blies de verdachte 380 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-009679)
HOOGEVEEN Een 20-jarige man uit Fluitenberg is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Van Echtenstraat wegens het rijden onder invloed. Deze beginnende bestuurder blies op het bureau 175 ugl. Ook tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 09-009693)

Rijden zonder rijbewijs
EMMEN Agenten hebben zaterdagmorgen een auto in beslaggenomen aan de Nijbracht. Dit voertuig werd bestuurd door een 44-jarige man uit Ter Apel, die niet in het bezit is van een rijbewijs. Bovendien waren twee banden van de auto glad. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. (BPS 09-009552)

Man aangehouden op verdenking van diefstal
EMMEN Agenten hebben zaterdagmorgen een 37-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak. Een 40-jarige vrouw uit Emmen deed diezelfde ochtend aangifte van inbraak in haar woning en diefstal van diverse goederen en haar personenauto. Nader onderzoek leidde tot de aanhouding van de 37-jarige verdachte. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-009496)

Politie onderzoekt inbraken bij bedrijven
NIEUW SCHOONEBEEK Een 48-jarige man uit Haren deed zaterdag aangifte van inbraak in zijn bedrijf en diefstal. In een bedrijfspand aan de Vestesingel is ingebroken. Onbekenden hebben de kluis weggenomen. In de kluis zat een niet nader te noemen geldbedrag. Getuigen van de diefstal worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 09-009499)

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een tankstation aan de Emmalaan. Door een ruit te forceren, wist men binnen te komen. Er is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De politie doet onderzoek. (BPS 09-009667)

Winkeldieven aangehouden
COEVORDEN Agenten hebben zaterdagmiddag een 44-jarige man uit Coevorden aangehouden. De man had twee pakjes shag weggenomen uit een supermarkt aan de Rembrandtlaan, zonder te betalen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De man had een mes op zak, deze is inbeslaggenomen. De verdachte, een bekende op dit gebied van de politie, kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 09-009528)

RUINEN De politie heeft zaterdagmiddag een 55-jarige man uit Ruinen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had goederen weggenomen uit een supermarkt aan de Westerstraat. De verdachte was erg agressief en bedreigde het winkelpersoneel en de politieagenten met de dood. Bij zijn aanhouding gaf de winkeldief één van de agenten een kopstoot. Op het politiebureau vernielde hij bovendien een deur. Hiervan is eveneens aangifte gedaan. De man, een veelpleger, is ingesloten voor verhoor. Na overleg met Justitie is besloten om de man komende week voor te geleiden. (BPS 09-009535)

Politie zoekt getuigen van beroving pizzakoerier NOORDSCHESCHUT Een 20-jarige pizzakoerier uit Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag aan de Jan Naardingweg beroofd. De koerier had een melding gekregen om bij een grasveld meerdere pizzas af te leveren. Dit gebeurde wel vaker aldus de jongeman uit Hoogeveen. Toen de koerier de pizzas wilde overhandigen aan twee jongens, vroeg hij eerst om geld. Plotseling kreeg hij een harde klap in zijn nek en gingen de daders er met de pizzas vandoor. Het gaat om twee jongens van ongeveer 15 jaar oud. Vermoedelijk zijn beiden ongeveer 1.75 meter lang en hebben ze een slank postuur. Eén van hen droeg een bruine trui met capuchon en de ander had een rode jas aan en droeg een pet. De derde verdachte is niet door de aangever gezien. Mensen die meer weten over de daders, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 09-009631)

Politie onderzoekt vernielingen bij school
SLEEN De politie kreeg zaterdagavond een melding over vernielingen die gepleegd waren bij scholen aan de Batingestraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, werden zes jongeren aangetroffen. Vier wisten te ontkomen. Eén van hen heef zich kort daarna bij de agenten gemeld. De zeven jongeren ontkenden de vernielingen te hebben gepleegd. De politie heeft een verklaring opgenomen van een getuige en doet nader onderzoek. (BPS 09-009617)

Man aangehouden wegens betaling met vals geld
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van het betalen met vals geld in een café aan de Brinkstraat. De portier heeft de verdachte overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-009674)

Man aangehouden wegens mishandeling
TYNAARLO Een 20-jarige jongen uit Haren is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Vriezerweg wegens mishandeling. De jongen zou kort daarvoor een 20-jarige jongen uit Vries hebben gedwongen om zijn sigaretten af te geven. De jongen uit Vries weigerde in eerste instantie en kreeg daarop een vuistslag in zijn gezicht. Toen heeft hij zijn sigaretten afgegeven en de politie gewaarschuwd. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-009673)

Meisje aangehouden na vernieling
NIEUWEROORD De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 14-jarige meisje uit Elim aangehouden op verdenking van vernieling van een geparkeerd staande auto aan de Eerste Wijk. Twee getuigen hebben het meisje staandegehouden en haar overgedragen aan de politie. De deur van de auto, het dak en het raam zijn beschadigd geraakt. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Haar ouders zijn in kennis gesteld. Vermoedelijk zijn nog twee meisjes betrokken bij de vernieling. De politie doet nader onderzoek. (BPS 09-009637)

Fietser zonder licht aangehouden
EMMEN Agenten hebben zaterdagavond een 21-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Angelrsloërdijk wegens het fietsen zonder licht. Bij controle bleek de man nog diverse boetes te hebben open staan. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. (BPS 09-009608)

Vrouw aangehouden wegens belediging
EMMEN Een 22-jarige vrouw uit Hollandscheveld kwam zaterdagmorgen aan het bureau om verhaal te halen over een bepaalde zaak. De vrouw schold meerdere malen een agent uit. Toen een andere politiemedewerker haar te woord wilde staan, begon ze weer te schelden. Toen werd haar gevraagd het bureau te verlaten. Vervolgens stak ze haar middelvinger op en uitte ze diverse beledigingen. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 09-009559)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.