Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 08-02-2009

Hout gestolen

UTRECHT- Op zaterdag werd hout gestolen uit een container. De dief werd aangehouden. Omstreeks 15.30 uur zag een beveiligingsmedewerker dat een 62-jarige man uit Haarzuilens hout uit een container aan het vissen was aan de Soesterwetering. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gestolen auto

UTRECHT- Op vrijdagavond werden vier personen aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een enkele personen een auto wilde stelen aan de Margaretha van Parmadreef. Na onderzoek werden vier jongeren in de leeftijd van 12 tot 14 aan uit Utrecht aangehouden. De auto bleek als gestolen te boek te staan en de jongens gaven alleen aan erin gezeten te hebben. Zij werden ingesloten voor verhoor.

Gebeten in neus

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een café-eigenaar gebeten in zijn neus door een klant. Omstreeks 03.20 uur was een klant erg vervelend in een horecagelegenheid aan het Thomas a Kempisplantsoen. Dit liep op een gegeven moment zo uit de hand dat de klant met een biljartkeu begon te slaan. Hij werd buiten de deur gezet en begon hier vervolgens overlast te plegen. De eigenaar van de zaak, 32-jaar uit Utrecht, sprak de klant hierop aan. Er ontstond vervolgens een handgemeen en de 32-jarige man werd hard in zijn neus gebeten. De klant verdween. De man moest zijn wond in het ziekenhuis laten behandelen en deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een schennispleger aangehouden. Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een man met zijn onderbroek op zijn knieën in het Park de Watertoren liep. Een vrouw met een kind vond dit erg vervelend. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man mishandeld

UTRECHT- Een 26-jarige man uit Utrecht is zondagmorgen mishandeld door twee andere mannen.

Rond 04.50 uur werden agenten aangesproken door een 26-jarige man uit Utrecht. De man had een bloedneus. Hij vertelde dat hij na onenigheid op de Vismarkt was geslagen en geschopt door een 23-jarige en 24-jarige man uit Boskoop. De verdachten waren nog in de omgeving en de agenten hielden hen aan. Ze werden meegenomen voor verhoor.

Autokrakers op heterdaad aangehouden

VLEUTEN- Twee mannen, 17 en 19 jaar uit Utrecht, zijn zondagmorgen op heterdaad aangehouden voor autokraak.

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding dat er was ingebroken in drie autos in de Bruidsbloemlaan en de Maskerbloemlaan. Getuigen hadden twee mannen zien wegfietsen in de richting van de Stroomrugbaan. De politie kwam snel ter plaatse en agenten konden de twee uiteindelijk aanhouden op de Stationsstraat. De 19-jarige man gedroeg zich zo opstandig dat hij geboeid mee moest. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te diep in het glaasje gekeken

UTRECHT- Een fietser uit Utrecht, leeftijd onbekend, is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Even na middernacht kreeg de politie een melding dat een fietser in de Zonstraat tegen een geparkeerde auto was aangefietst. De auto raakte beschadigd. De politie kwam ter plaatse en liet de man blazen. Hij had te veel gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau waar hij 605 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man krijgt klappen

UTRECHT- Een 17-jarige jongen uit Maarssen is zaterdagavond mishandeld door twee jongens van 14 en 16 jaar uit Utrecht.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van mishandeling. Een 17-jarige jongen had klappen gekregen van twee andere jongens aan de Daalsesingel. De politie kwam ter plaatse en hield twee jongens van 16 jaar en een jongen van 14 jaar aan. Een van de 16-jarige jongens bleek uiteindelijk geen rol te hebben gespeeld in de mishandeling en mocht naar huis. De andere twee zijn in verzekering gesteld.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT- Een 24-jarige man uit Utrecht is zaterdagmiddag aangehouden voor een woninginbraak.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Nicolaasweg. Het slachtoffer en een getuige zaten achter de inbreker aan. Hij had een televisiescherm gestolen. Ze hielden hem vast in de Van der Duijnstraat. De agenten namen de verdachte van de twee mannen over en namen hem mee naar het politiebureau.