Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 08-02-2009

Gewelddadige winkeldief verdacht van meerdere diefstallen(zie persbericht 4 februari Eemland zuid gewelddadige winkeldief aangehouden)
AMERSFOORT- De politie verdenkt de op 3 februari aangehouden gewelddadige 31-jarige Utrechter van meerdere diefstallen bij winkels. De man werd aangehouden omdat hij met gestolen spullen een winkel aan de Arnhemseweg wilde verlaten. Toen hij werd gesnapt sloeg hij het personeel en wist te ontkomen. De politie werd gewaarschuwd en op de Vlasakkerweg werd de man na enig verzet aangehouden.

Na onderzoek verdenkt de politie de man nu van meerdere winkeldiefstallen. Zo wordt vermoed dat hij goederen gestolen heeft uit een winkel op de Langestraat en aan het Stationsplein. Beide diefstallen vonden ook plaats op 3 februari. Ook wordt hij ervan verdacht een dag eerder, 2 februari, bij dezelfde winkel aan de Arnhemseweg goederen te hebben gestolen.

De 31-jarige verdachte zit vast voor nader verhoor en onderzoek.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op de Daam Fockemalaan en de Bunschoterstraat werd zaterdag van 21.00 uur tot 00.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moeten 740 weggebruikers blazen. In totaal werden zes personen aangehouden omdat ze te veel gedronken hadden. De hoogst gemeten waarde was 600 ug/l. Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT- Op de Arnhemseweg werd zaterdagochtend omstreeks 02.25 uur een 28-jarige man uit Hoogland in zijn brommobiel gecontroleerd. Hij had gedronken en blies 500 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Breestraat zagen agenten op zaterdagochtend omstreeks 03.45 uur een 27-jarige man uit Hoogland al slingerend op zijn bromfiets rijden. Ook hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 830 ug/l. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kopstoot

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij iemand anders een kopstoot had gegeven. Omstreeks 00.35 uur zagen agenten dat een 20-jarige man uit Leusden een 16-jarige plaatsgenoot op het Lieve Vrouwekerkhof een kopstoot gaf. De geweldpleger werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vijf meter hoge steiger op hoofd

AMERSFOORT- Op zondagochtend raakte een man even bewusteloos nadat een steiger op hem was terechtgekomen. Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie de melding dat een steiger van 5 meter hoog was gevallen. De steiger was tegen een 25-jarige man uit Amersfoort aangevallen. Hij raakte hierdoor even buiten bewustzijn maar kwam na enige tijd weer bij. De man werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat twee personen in de omgeving van de steiger stonden/beklommen. Deze mannen, in de leeftijd van 21 tot 24 jaar uit Woudenberg, werden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.