Politie Midden- en West Brabant

persberichten district
Oosterhout NB, 08-02-2009

Politie haalt onder invloed verkerende automobilisten van de weg

ANDEL - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 05.45 uur op de Middenweg een 22-jarige automobilist uit Andel aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 705 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Als beginnend bestuurder betekende dat, dat hij bijna 8 maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Tijdens het verhoor verklaarde hij ongeveer 8 flesjes bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

DONGEN - Op de Lage Ham hebben agenten vanmorgen tegen 03.00 uur een 35-jarige automobilist uit Dongen aangehouden. De politie stelde een onderzoek in nadat getuigen meldden dat de man gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Op de Lage Ham troffen agenten de auto stil staand op de weg aan. De bestuurder lag onder het dashboard en reageerde in eerste instantie niet op aanroepen. Op het bureau werd van hem een bloedtest afgenomen omdat het vermoedden bestond dat de verdachte mogelijk onder invloed van een drogerende stof verkeerde.

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond even na 20.00 uur in de Pastoor Dirvenstraat een 71-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees bij hem uit dat hij 580 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is op het bureau ingevorderd.

Vermiste vrouw uit Rijen aangetroffen

RIJEN - De 50-jarige Rijense vrouw, die sinds 01 februari vermist werd is gevonden. Voorbijgangers troffen gistermiddag in een water nabij de Hannie Schaftlaan een mogelijk slachtoffer aan en belde direct de alarmlijn. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse en troffen in een waterloop langs het Theeuwespad het stoffelijk overschot aan van een vrouw en een fiets. Onderzoek wees uit dat het de vermiste 50-jarige vrouw betreft. Ze is aan een natuurlijke dood overleden.

Onder invloed verkerende automobilist ramt lantaarnpaal

DONGEN - De politie heeft vanmorgen rond 03.00 uur in de Eindsestraat een 30-jarige Rotterdamse automobilist aangehouden voorverlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. De politie nam een kijkje in de Eindsestraat nadat een getuige gemeld had dat bij de rotonde een aanrijding plaats gevonden had. De agenten troffen op de rotonde een auto tegen een lantaarnpaal aan. De paal was afgebroken. Bij de auto was niemand aanwezig. Tijdens het ingestelde onderzoek in de omgeving trof de politie de Rotterdammer aan. De man, die niet in het bezit van een rijbewijs is, bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. Ook verkeerde hij onder invloed van alcohol. Tijdens het verhoor
verklaarde hij vaker met politie en justitie in aanraking te zijn geweest voor het rijden onder invloed.

Veelpleegster gepakt na winkeldiefstal

WAALWIJK - De politie heeft gisterochtend om 11.15 uur bij een supermarkt in de Mozartlaan een 30-jarige inwoonster uit Boxtel aangehouden voor winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag dat de vrouw een tas met boodschappen niet ter betaling bij de kassa aanbood en de winklel verliet. Hierover spraken ze haar aan en droegen haar over aan de gewaarschuwde agenten. De politie trof in de omgeving de auto van de vrouw aan. Daarin stonden nog eens acht boodschappentassen met goederen die van diefstal afkomstig waren. De verdachte die bij de politie te boek staat als veelpleegster, is op het bureau in
verzekering gesteld.

Tante geeft niet het goede voorbeeld

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag tegen 16.00 uur bij een kledingwinkel in De els een 44-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had haar nichtje van 9 jaar een trui in de paskamer laten aantrekken en verlieten vervolgens de winkel zonder het kledingstuk af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel werd het tweetal aangesproken waarna de politie in kennis gesteld werd. In de auto van de verdachte trof de politie nog een kledingstuk aan die van diefstal afkomstig was.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-02-2009 11:30 | © Regio Midden en West Brabant |