Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 08-02-2009

Aangehouden na vernieling schutting

SOEST- Op vrijdagavond werden acht personen aangehouden. Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie de melding dat een schutting aan het Willem Speelmanhof zou worden vernield. Ter plaatse troffen agenten acht jongeren, in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Soest aan. Zij werden allen aangehouden en onderzoek wees uit dat drie personen uit de groep de schutting hadden vernield. Zij zullen de schade moeten betalen.

Geslagen

SOEST- Op zaterdag werd een buschauffeur geslagen. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een 57-jarige buschauffeur geslagen was door een onbekende jongen.

Even daarvoor was een groep van vier jongens ingestapt bij een halte aan de Nijverheidsweg. Een van de jongens begon uit het niets te schelden en had een grote mond. De chauffeur pikte dit niet en vertelde dat hij de bus moest verlaten.

De jongen bond nu in maar verliet de bus niet. De chauffeur hield voet bij stuk en hierop was de jongen zo boos dat hij de chauffeur begon te slaan. De andere jongens keken hier naar en deden niets. Op een gegeven moment rende het viertal de bus uit aan de Koninginnelaan. Agenten waren na zes minuten ter plaatse. De buschauffeur werd opgevangen. Hij voelde zich niet lekker en ging voor controle eerst naar het ziekenhuis.

Hij zal in de loop van vandaag aangifte doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving

SOEST- Op zondagochtend werd een man op straat overvallen. Omstreeks 00.05 uur liep een 20-jarige man uit Soest over de Soesterengweg. Plotseling werd hij aangevallen door twee onbekend gebleven personen met bivakmutsen op. De man werd bedreigd met een wapen en moest zijn geld afgeven. De daders verdwenen vervolgens weer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, Eemland noord.