Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.30 uur

Utrecht, 08-02-2009

Fietsendief aangehouden

MAARSSEN- Een 16-jarige jongen uit Maarssen is vrijdagavond aangehouden voor het stelen/helen van een fiets.

Om 22.10 uur zagen agenten aan de Dr. Plesmanlaan een fietser zonder verlichting rijden. Ze hielden de jongen staande en zagen dat er geen slot op de fiets zat. Ook was het framenummer van de fiets weggekrast. De jongen werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen.

Auto met stenen bekogeld

LOENEN AAN DE VECHT- Aan de Rijksstraatweg is zaterdagavond een auto met stenen bekogeld.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding van een 60-jarige automobilist uit Hilversum. Hij reed op de Rijksstraatweg toen hij opeens een harde knal hoorde. Vervolgens zag hij dat een zijraam van zijn auto was ingegooid. Twee getuigen hadden een groep van vier jongens en één meisje weg zien rennen.

Signalementen:

Drie jongens hadden een donkerkleurige jas aan en een jongen droeg een zwarte bodywarmer. Ze droegen allemaal een spijkerbroek. Het meisje was gekleed in een blauwe jas. De groep was in de leeftijd van 16/17 jaar.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u wat gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Rijn & Venen via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

BREUKELEN- Een 34-jarige man uit Utrecht moest zondagmorgen zijn rijbewijs inleveren omdat hij 54 km/uur te hard reed.

Omstreeks 04.00 uur zag de politie op de Rijksweg A2 een automobilist met hoge snelheid voorbij rijden. De man reed 144 km/uur terwijl de maximum toegestane snelheid 90km/uur is. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren.