Politie Gelderland-Zuid

Onder invloed

Regio Gelderland-Zuid, 08-02-2009 o In de regio Gelderland-Zuid zijn zaterdagnacht enkele personen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Zoelen
Zaterdagavond rond half 8 werd aan de Maurikstraat in Zoelen een 40-jarige vrouw aangehouden. Volgens de agenten was zij niet goed in staat een voertuig te besturen. De vrouw legde op het politiebureau een ademanalysetest af die maar liefst 775 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat gaf. De vrouw kreeg naast haar aanhouding een rijverbod opgelegd van 9 uur en haar rijbewijs werd ingenomen. Een proces verbaal is opgemaakt om met haar rijbewijs naar de officier van justitie te sturen.

Druten
Tijdens een verkeerscontrole in Druten aan de van Heemstraweg werd zaterdagnacht om 22 uur een 34-jarige man uit Druten aangehouden. Hij bleek bij controle teveel alcohol te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf 690 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod opgelegd van 8 uur. Ook werd er een proces verbaal opgemaakt en werd zijn rijbewijs ingenomen om naar de officier van justitie te sturen.

Hedel
Zaterdagnacht om half twee passeerde een 45-jarige man uit Den Haag over de Maasdijk surveillerende agenten die hem voor een verkeerscontrole lieten stoppen. De man kreeg na de ademanalyse een testresultaat van 500 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod opgelegd. Ook werd er een proces verbaal opgemaakt.

Tiel
Surveillerende agenten kregen zaterdagnacht rond 5 uur een melding over een aanrijding bij de Westoijensesetraat in Tiel. Daar aangekomen zagen zij een auto die tegen het hekwerk tussen rijbaan en fietspad was gereden. De twee mannen die bij de auto stonden zeiden dat ze geen goed zicht hadden gehad en daardoor tegen het hek te zijn gereden. Agenten lieten de man, een 47-jarige man uit Ochten, die zei dat hij de bestuurder was, blazen. Hij legde de test goed af. Even later bleek niet dat hij de bestuurder was geweest maar de andere man, een 35-jarige man uit Tiel. Omdat deze man wel had gedronken, zo verklaarde de man uit Ochten, was hij hem te hulp geschoten en had daarom de politie in eerste instantie verklaard dat hij de bestuurder was. De man uit Ochten werd hierdoor aangehouden voor hulp bij een misdrijf en de man uit Tiel voor rijden onder invloed. De auto van de man uit Tiel werd even later weggesleept. Beide mannen konden na een kort verhoor weer naar huis. (13)

Laatst gewijzigd 08-02-2009 10:39 | © Regio Gelderland-Zuid |