Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 08-02-2009

Aangehouden voor vernielen van fiets

HOUTEN- Twee jongens uit Houten van 14 en 16 jaar zijn vrijdagavond aangehouden omdat ze een fiets hadden vernield.

Aan de Vikingenpoort ontstond omstreeks 23.00 uur onenigheid tussen twee jongens op een bromfiets en twee fietsers. De jongens op de bromfiets trapten tegen fietsen van de andere jongens aan. Een van de twee fietsen raakte beschadigd. De politie kwam ter plaatse en heeft de verdachten aangehouden.

Fietsster aangereden

NIEUWEGEIN- Een 27-jarige fietsster is vrijdagmiddag aangereden door een automobiliste.

Een 45-jarige automobiliste uit Laren reed omstreeks 16.30 uur weg vanaf een parkeerplaats aan de Ravenswaarde en wilde invoegen in een file. Zij raakte daarbij een 27-jarige fietsster uit Nieuwegein. De vrouw belandde op het wegdek. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.

Te veel gedronken

VIANEN- Een 36-jarige bromfietsster uit Nieuwegein werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat ze te veel gedronken had.

Agenten zagen de vrouw omstreeks 00.10 uur zonder bromfietsverlichting op de Ringwijk rijden en wilden haar daarvoor bekeuren. Toen ze de vrouw aanspraken besloten ze haar te laten blazen. De vrouw bleek te veel gedronken te hebben en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies ze 910 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 11 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Jongen mishandeld

HOUTEN- Een 16-jarige jongen uit Houten is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij een plaatsgenoot mishandeld had.

De politie kreeg omstreeks 0.30 uur een melding van een mishandeling in een uitgaansgelegenheid aan de Hefbrug. Een 16-jarige jongen uit Houten had een eveneens 16-jarige plaatsgenoot zonder aanleiding klappen gegeven. Hij werd aangehouden en zijn ouders werden in kennis gesteld.

Snelheidsduivel aangehouden

NIEUWEGEIN- Een 25-jarige man uit Nieuwegein met de Italiaanse nationaliteit is zaterdagmorgen aangehouden omdat hij 47 km te hard reed.

Agenten zagen rond 01.45 uur een automobilist met hoge snelheid over de Rijkswijk A2 tussen Utrecht en Nieuwegein rijden. Ze gingen achter de automobilist aan en hielden hem aan. De man kreeg een bekeuring van 300 euro omdat hij 47 km per uur te hard had gereden. Hij moest meteen betalen.

Overval

NIEUWEGEIN- Aan de Tormentilgaarde heeft een zaterdagavond een gewapende overval plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 22.30 uur werd een bewoonster door twee mannen bedreigd met een wapen. Ze sloeg direct alarm en de mannen verdwenen. De politie kwam ter plaatse en heeft een buurtonderzoek gehouden, maar er werd niemand meer aangetroffen.

Signalement van man met vuurwapen:

Blanke man met lengte tussen 1,70m en 1,75m, in de leeftijd van 20-30 jaar. De man had een normaal postuur, droeg een donkere, wollen muts en had een lichte doek/sjawl voor zijn mond tot en met zijn ogen. Verder had hij een donkere jas aan.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Autos in brand gestoken

NIEUWEGEIN- Aan de Gilzerschans zijn zondagmorgen twee autos in brand gestoken.

Om 02.45 uur kreeg de politie een melding van autobranden. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij twee autos in de brand staan. Ook waren de ruiten ingeslagen. Bij een andere auto was de ruit ook ingeslagen, maar de auto had geen vlam gevat.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u wat gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.