Politie Midden- en West Brabant

persberichten district
Tilburg, 08-02-2009

Vrouw overlijdt bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gisteravond op de kruising
Dongenseweg met de Dopheistraat, raakten twee inzittenden van
betrokken personenauto's gewond. Een derde inzittende, een 78-jarige Tilburgse vrouw overleed ter plaatse. De gewonden zijn overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis en het Elisabethziekenhuis.

Rond 21.00 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een ernstig verkeersongeval op de kruising Dongenseweg met de Dopheistraat. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Daar troffen de diensten twee zwaar gehavende personenauto's aan. In beide voertuigen zaten totaal 5 inzittenden. Eerste hulp werd verleend en de omgeving afgezet. De hulp voor de 78-jarige vrouw, kwam te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Twee inzittenden, een 81-jarige Tilburgse vrouw en een 35-jarige
Bredanaar bleven ongedeerd en zijn opgevangen. De
verkeersongevallenanalisten stelden ter plaatse een onderzoek in.

De Bredanaar reed als bestuurder van een auto vanuit de richting Tilburg over de Dongenseweg richting Dongen. Bij hem in de auto zat een Tilburgse passagier. Ter hoogte van de kruising met de
Dopheistraat kwam de auto in aanrijding met een personenauto die bestuurd werd door een 81-jarige Tilburger. Deze auto reed vanuit de Dopheistraat de kruising op en was voornemens links af te slaan richting Tilburg. In deze auto zaten naast de bestuurder, twee inzittenden waaronder het slachtoffer. De bijrijder, een 81-jarige Tilburgse vrouw, bleef ongedeerd.

Politie verricht 10 aanhoudingen in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg, spreken van een drukke sfeer. De politie verrichte in totaal 10 arrestaties. Naast enkele beledigingen en vernielingen werden er ook drie Tilburgers aangehouden op verdenking van het plegen van een geweldsdelict. Het drietal komt in aanmerking voor het project " Weekendje weg".
Op het Piusplein gooide een 20-jarige Tilburger een fles met inhoud naar de politie. De fles vloog rakelings langs het hoofd van een agent. Een 18-jarige Tilburger mishandelde rond 02.00 uur twee centrumbezoekers op het Piusplein en een 25-jarige man uit Dongen gooide rond 03.00 uur op de Heuvel een glas naar een portier. De portier raakte hierbij gewond.

Een weekendje in de cel, tot en met maandag? Laat het niet zover komen!

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 04.45 uur op het Verdiplein een 41-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Een agent in privétijd zag de man als bestuurder, slingerend over de weg rijden. In een bocht belandde de auto op de verkeerde weghelft waardoor een gevaarlijke verkeerssituatie ontstond. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 565 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Minderjarige neemt auto mee van vader

UDENHOUT - De politie heeft vanmorgen, rond 01.00 uur in de
Kreitenmolenstraat twee 15-jarige jongens uit Helvoirt en Biezenmortel aangehouden voor joyriding. Surveillerende agenten troffen het tweetal aan in een personenauto aan de kant van de weg. De contactsleutel bleek te zijn afgebroken. Onderzoek wees uit dat de auto waarin het tweetal zat eigendom is van de vader van de Helvoirtse jongen. Hij had zonder toestemming de auto meegenomen en was samen met zijn vriend gaan rijden. De jongen verklaarde tussen Helvoirt en Biezenmortel met snelheden tot 150 km/uur te hebben gereden. De politie stelde de ouders van de jongens in kennis.

Tilburg rijdt met gestolen fiets de controle in

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 21.00 uur op de
Wandelboslaan een 40-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor diefstal van een fiets. Tijdens een alcoholcontrole bij de
Wandelboslaan zagen controlerende agenten dat een auto bij het zien van de politie probeerde te keren. Agenten stelden een controle in en zagen in de kofferbak van de auto een fiets. De man bekende de fiets gestolen te hebben. Hij had de tweewieler weggehaald bij een
studentenflat aan de Statenlaan.

Drie automobilisten met een glaasje teveel op achter het stuur

TILBURG - De politie heeft gisteravond, tijdens een alcoholcontrole op de Wandelboslaan, drie Tilburgse automobilisten van 26, 30 en 66 jaar aangehouden. Een indicatieve blaastest op straat wees bij het drietal uit dat ze teveel gedronken hadden. De ademtesten op het bureau wezen uit dat ze tussen de 340 ug/l en 40 ug/l aan alcohol in hun bloed hadden. Tegen deze bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-02-2009 9:59 | © Regio Midden en West Brabant |