Special Olympics World Winter Games 2009 in Idaho spectaculair geopend

08/02/2009 03:33

Special Olympics Nederland

Boise, 7 februari 2009

Een spectaculaire 3 uur durende openingsceremonie, geproduceerd door multi Emmy award winning producer/director Gary Smith, was vanmiddag het startsein van de Special Olympics World Winter Games in Boise, Idaho USA. In het hart van hoofdstad Boise, werden bijna 3.000 atleten met een verstandelijke handicap, uit meer dan 100 landen door een 8.000 man tellend publiek onthaald. Nederland is vertegenwoordigd door 24 atleten en 10 coaches vanuit heel Nederland, die uitkomen in 3 takken van sport. De show werd mogelijk gemaakt door medewerking van ruim 4.000 vrijwilligers en gehouden in het Idaho Center in Nampa, Idaho.

Tijdens de grootse openingsceremonie spraken o.a. celebrities zoals Maria Shriver, First Lady of California;, Olympic Swimmer; Billy Kidd, Olympic Skier; Casey FitzRandolph en Timothy Shriver (CEO Special Olympics, zoon van oprichtster Eunice Kennedy-Shriver). De Amerikanen wisselden tijdens de spectaculaire openingsshow, muziek, zang en dans, speeches, optredens van celebrities en Special Olympics atleten af. Ook verstandelijk gehandicapte atleten hadden een actieve rol tijdens de ceremonie, zij maakten deel uit van de choreografie, droegen de vlag, gaven speeches en brachten de Flame of Hope binnen. De Amerikanen hebben een weergaloze show neergezet, die de Special Olympics World Winter Games nu al tot een uniek wereldwijd evenement maken.

Het binnendragen van de Flame of Hope door Special Olympics sporters uit diverse landen sloot de ceremonie af. Deze vlam is door middel van de ' Global Law Enforcement Torch Run(R) ' de afgelopen 3 maanden de wereld over gereisd door 13 steden en 5 continenten. De Special Olympics World Winter Games duren van 7 februari tot en met 13 februari 2009.

De World Winter Games zijn voor onze sporters een 'life event': een verre reis, sporten op wereldniveau en respect en waardering van familie, vrienden en publiek. Het geeft hen zelfvertrouwen en de impact van het sporten op hun leven is enorm. De slogan van Special Olympics is internationaal dan ook: 'Changing lives, changing attitudes'.

Barbara de Loor, ex-topschaatser, is samen met een cameraploeg van Teleac aanwezig in Idaho om de Nederlandse atleten toe te juichen en te volgen voor het televisieprogramma Helder, wat uitgezonden wordt op 19 februari op Ned. 3 om 16.30 uur. Op 16 februari komt de Nederlandse Delegatie weer aan in Nederland, hierna, op 21 februari zullen zij uitgebreid worden gehuldigd in het Rabobank Auditorium in Utrecht. Kijk op www.teamidaho2009.nl voor meer informatie.

/// Einde Persbericht ///

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.teamidaho2009.nl

http://www.specialolympics.nl