Ingezonden persbericht


OBA viert 90e verjaardag

De Openbare Bibliotheek Amsterdam wordt dit jaar 90. Om haar 90e verjaardag te vieren zal de OBA 90 dagen lang, van 8 februari t/m 9 mei, tal van acties en activiteiten voor haar leden en bezoekers organiseren. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland om ons jubileum met ons te vieren.

Jubileumviering 8 februari

Zondag 8 februari is het zover, dan bestaat de Openbare Bibliotheek Amsterdam 90 jaar en natuurlijk wordt daar met minimaal 9 activiteiten aandacht aan geschonken.

De jubileumviering start deze middag om 12.00 uur op het bordes van de Centrale Bibliotheek. Daar speelt de hele dag een draaiorgel klanken uit 1919. Om 15.30 uur wordt in het Theater van 't Woord het OBA jubileumboekje Bij de tijd gepresenteerd. Wethouder Carolien gehrels zal het eerste expemplaar officieel in ontvangst nemen. De hele middag geniet u van speciale aanbiedingen zoals bijvoorbeeld een kopje koffie bij La Place voor slechts ¤ 0,90.

Familievoorstellingen

Ook voor de jeugd is er deze zondag van alles te beleven in de bibliotheek. Om 11.00 uur en om 13.00 uur is de voorstelling Kleine muis te zien in het Annie M.G. Schmidt theater en om 14.00 uur kunnen jong en oud genieten van Het Wisselend Toonkwintet van Toon Tellegen in het Theater van 't Woord. Er is alleen voor kinderen een speciale verrassing, waaronder snoepgoed uit 1919!

OBA 90 canon

Het jubileum is tevens een mooie gelegenheid om terug te kijken, en een overzicht samen te stellen van de beste boeken van de afgelopen 90 jaar, met de OBA canon. Help ons deze canon samen te stellen door iedere week uw favoriete titel te kiezen uit het betreffende decennium. Haal een stemformulier bij uw bibliotheek of ga naar www.oba.nl/obacanon.