TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 03-02-2009

Televisie
BANANASPLIT
Vanaf zondag 8 februari
20.20 uur - Nederland 1

FRANS BAUER PRESENTEERT NIEUWE REEKS BANANASPLIT BIJ DE TROS

Frans Bauer is vanaf zondag 8 februari de presentator van een nieuwe reeks afleveringen van BANANASPLIT. Dit bekende TROS-programma maakt hiermee een comeback op de Nederlandse televisie. Tussen 1980 en 2002 zijn maar liefst 150 afleveringen uitgezonden.

Bekende en onbekende Nederlanders worden door Frans en zijn team aangenaam verrast door de verborgen camera. Met leuke, originele en smaakvolle grappen in de traditie van de legendarische Ralph Inbar. Deze TROS-coryfee zette BANANASPLIT op de kaart en wist hiermee indertijd meer dan vijf miljoen kijkers te trekken. Inbar overleed precies vijf jaar geleden. De TROS en Frans Bauer zien deze nieuwe versie van BANANASPLIT dan ook als een hommage aan hem. Bauer is trots dat hij door de TROS gevraagd is als presentator. "Ik ben net zoals vele Nederlanders met BANANASPLIT opgegroeid. Ralph Inbar zal ik nooit kunnen vervangen, maar ik wil wel graag proberen om de traditie van de lach voort te zetten in het voor zo velen bekende en geliefde tv-programma".

In de eerste aflevering zijn Ali B. en Leontien van Moorsel 'de pisang'. In de overige afleveringen staat de verborgen camera onder meer gericht op: Pieter van den Hoogenband, Sonja Bakker, Wolter Kroes, Lucille Werner, Jeroen van Koningsbrugge, Thomas Berge, Nick Schilder en Patrick Kluivert.

Frans krijgt bovendien assistentie van 'Fransi'. Deze digitale versie van Frans Bauer reist door heel Nederland en duikt op de meest onverwachte momenten en plaatsen op: bij de ingang van een parkeergarage, het benzinestation of de wasserette.

Meer informatie op www.bananasplit.nl.




TROS